Πέθανε ο Πάνος Χατζηκουτσέλης

Πέθανε ο Πάνος Χατζηκουτσέλης

Η ζωή του και οι ρόλοι που σημάδεψαν την καριέρα του

xatzikoytselis
Ένας από τους πιο ταλαντούχους κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του αλλά και τους πλέον αγαπημένους του ελληνικού κοινού, ο Πάνος Χατζηκουτσέλης, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικά 74 ετών, σκορπίζοντας θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχικό χώρο. 
Kalanta - Dogganos

Η δυσσάρεστη είδηση του θανάτου του ηθοποιού έγινε γνωστή μέσα από την σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook του επί σειρά ετών συνεργάτη και στενού του φίλου Άγγελου Πυριόχου. 

«Ο Πάνος μου. Ο Χατζηκουτσελης μου. Ο αδελφός μου. Ο φίλος μου. Το γέλιο μου. Ο συνεργάτης μου. Το στήριγμα. Έφυγε. Δύο μέρες το έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Και γω στο νησι. Δεν είναι ζωή πια αυτη», έγραψε ο Άγγελος Πυριόχος

Ο Πάνος μου. Ο Χατζηκουτσελης μου. Ο αδελφός μου. Ο φίλος μου. Το γέλιο μου. Ο συνεργάτης μου. Το στήριγμα. Έφυγε. Δύο μέρες το έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Και γω στο νησι. Δεν είναι ζωή πια αυτη

Δημοσιεύτηκε από Agelos Pyriohos A στις Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020
Κλείσιμο
Χατζηκουτσελης_Αναδυομενη
Με την Νόρα Βαλσάμη και τον Δάνη Κατρανίδη στη σειρά «Αναδυομένη»


Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1945 στην Αθήνα, και συγκερκιμένα στα Εξάρχεια, όπου και μεγάλωσε σε μια φτωχή μεν αλλά αγαπημένη οικογένεια η οποία είχε πέντε παιδιά, τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας γράφτηκε στη δραματική σχολή του Θεοδοσιάδη όπου είχε την ευκαιρία να διδαχτεί την υποκριτική τέχνη στο πλευρό σπουδαίων ηθοποιών μεταξύ των οποίων η Ελένη Χατζηαργύρη, ο Γρηγόρης Γρηγορίου, ο Κώστας Κροντηράς κ.α.

Χατζηγουτσελης_Σουσου
Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Θανάση Παπαγεωργίου στην θρυλική «Μαντάμ Σουσού»

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1978, στην τηλεοπτική σειρά της ΥΕΝΕΔ «Αναδυομένη» , μιας διασκευής του ομώνυμου βιβλίου του Γρηγορίου Ξενόπουλου, για να συνεχίσει, τις επόμενες δεκαετίες ενσαρκώνοντας εξαιρετικά δημοφιλείς τηλεοπτικούς χαρακτήρες όπως ο αυτός του υπομονετικού υπηρέτη στην θρυλική «Μαντάμ Σουσού» αλλά του δικηγόρου κυρίου Παπαπέτρου στο «Εκείνες κι Εγώ», οπου πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Μπέζος. Η παρουσία του στην τηλεόραση ήταν αδιάκοπη μέσα από συμμετοχές σε δεκάδες σειρές μεταξύ των οποίων και οι «Το κανάλι της Βαγγελίτσας», «Ο χήρος,  η χήρα και τα χειρότερα», «Εμείς κι εμείς», «Ντόλτσε Βίτα», «Στο Παρά Πέντε» κ.α.

Χατζηκουτσελης_Δογκανος
Με τον Γιάννη Μπέζο στην δημοφιλή κωμική σειρά «Εκείνες κι Εγώ»


Παράλληλα, όμως, διέγραψε μια σημαντική διαδρομή στο θέατρο για περισσότερες απο τέσσερις δεκαετίες. Έγινε αρχικά γνωστός στους θεατρικούς κόλπους μέσα από τις συμμετοχές του στις θεατρικες παραστάσεις του Δημήτρη Ποταμίτη, με τον οποίο συνεργάστηκε επί μία ολόκληρη επταετία, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου. Από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Τζένη Καρέζη  μέχρι τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον Κώστα Βουτσά. Αγαπημένο του είδος, βεβαίως, ήταν η επιθεώρηση την οποία υπηρέτησε τόσο ως ηθοποιός όσο και ως συγγραφέας γράφοντας ο ίδιος κάποια από τα κωμικά νούμερα. Η ενασχόλησή του με την συγγραφή θεατρικών έργων συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του. Από τις τελευταίες παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε ως συγγραφέας ήταν  η επιθεώρηση μετά μουσικής «Κάλλιο Πέντε και στο Χέρι», με πρωταγωνιστές τους Ελένη Γερασιμίδου και  Αντώνη Ξένο, η οποία παρουσιαζόταν για δύο χρονιές, το 2017 και το 2018, στο Θέατρο «Λιθογραφείον».


Διαβάστε επίσης:

Αυτοκτόνησε ο ράπερ «Το Βδέλυγμα»

Οι ταινίες του Κεν Λόουτς δωρεάν στο you tube

«Ευτυχία»: Η ταινία - φαβορί για τα ελληνικά Όσκαρ

Δείτε βίντεο: Πέθανε ο Πάνος Χατζηκουτσέλης
Πέθανε ο Πάνος Χατζηκουτσέλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης