Ρένα Μόρφη στο protothema.gr: «Στη σκηνή είμαι ο εαυτός μου, δεν υποδύομαι ρόλους»

Ρένα Μόρφη στο protothema.gr: «Στη σκηνή είμαι ο εαυτός μου, δεν υποδύομαι ρόλους»

Η ερμηνεύτρια θα πραγματοποιήσει τρεις εμφανίσεις στον  «Σταυρό του Νότου Plus», απόψε, στις 14 και στις 21 Μαρτίου 

Μορφη_1
Μάς συστήθηκε ως η βασική γυναικεία φωνή του συγκροτήματος Imam Baildi. Κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη της κιόλας δισκογραφική δουλειά ερμηνεύοντας, ως μια σύγχρονη λαϊκή ντίβα, το τραγούδι «Όταν σού χορεύω» που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Επανήλθε χορεύοντας... σάμπα και παντρεύοντας τους λάτιν ρυθμούς με τον ελληνικό ήχο. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, πως η Ρένα Μόρφη διαθέτει πολλά και διαφορετικά μουσικά πρόσωπα τα οποία αποκαλύπτονται σταδικά μέσα από κάθε νέα δουλειά της.
Με αφορμή τις ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει στον «Σταυρό του Νότου Plus», απόψε, στις 14 και στις 21 Μαρτίου η ερμηνεύτρια με το ιδιαίτερο προσωπική στίγμα μιλά στο protothema.gr για τις μουσικές επιλογές της, την ανάγκη της να εκφράζει τα συναισθήματά της μέσα από τα τραγούδια αλλά και την μακροχρόνια συνεργασία της με τον σύζυγό της, Ορέστη Φαληρέα.
Ρένα Μόρφη - Σε Έλεγα Αγάπη Μου (Official Lyric Video)


Επέστρεψες στη δισκογραφία με ένα άλμπουμ που κουβαλάει άρωματα διαφορετικών τόπων αλλά και εποχών. Τί είναι αυτό που σε γοητεύει στην ανάμειξη των ήχων;

Αυτός ο δίσκος δεν είναι ρετρό στηρίζεται, όμως, σε έναν αναλογικό ήχο, δηλαδή προερχόμενο από φυσικά όργανα που έχουν ηχογραφηθεί ζωντανά σε ένα σπίτι. Είναι λοιπόν μία χειροποίητη δουλειά. Παράλληλα μέσα από τα τραγούδια κάνουμε ένα πάντρεμα διαφορετικών τόπων, το οποίο εκφράζεται μέσα από την ανάμειξη των λάτιν ρυθμών με τις ελληνικές μελωδίες.

Σε τί ακριβώς παραπέμπει ο τίτλος  «Σάμπα Τσικίτα»;

Περιγράφει μια συνάντηση διαφορετικών τόπων και χρόνων. Υπάρχει, προφανώς αναφορά στην παλιά αγαπημένη ελληνική ταινία και μέσα από ένα λογοπαίγνιο περιγράφεται η μουσική ατμόσφαιρα του δίσκου που έχει μεν vintage αισθητική δημιουργεί όμως, παράλληλα, κάτι νέο.
Ακούγοντας κανείς τα καινούργια σου τραγούδια έχει την αίσθηση πως παρακολουθεί την εξέλιξη μιας ιστορίας η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να καταγραφεί στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο.

Σού αρέσει να υποδύεσαι ρόλους όταν τραγουδάς;

Αυτό που μού αρέσει είναι να εκφράζω όλες τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα μου και τα συναισθήματά. Οπότε θα έλεγα ότι αυτό που βλέπετε κάθε φορά πάνω στη σκηνή δεν είναι ένας ρόλος αλλά ένα κομμάτι από εμένα την ίδια. Όσο για το θεματικό περιεχόμενο του δίσκου, είναι μια όμορφη ιστορία αγάπης η οποία εκφράζεται με έναν λιτό και κάπως πρωτόλειο τρόπο. Και αυτό μού αρέσει πάρα πολύ γιατί είμαι υπέρ της επιστροφής στη βάση του αισθήματος ακόμα και εκφράζοντάς απογυμνωμένο, μέσα από μια απλή φράση.

Τί θα δουν λοιπόν και τί θα ακούσουν όσοι βρεθούν απόψε, στις 14 και στις 21 Μαρτίου στον «Σταυρό του Νότου Plus»;

Θα ακούσουν τα καινούργια τραγούδια μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερη φτιαγμένη ειδικά γι΄ αυτήν την περίσταση.
Ρένα Μόρφη a.k.a. Σούλη Ανατολή - Όταν Σου Χορεύω (Official Music Video)


Πού αποδίδεις την επιτυχία του πρώτου σου άλμπουμ, «Σούλη Ανατολή», από το οποίο προέκυψαν τραγούδια που αγαπήθηκαν από μια μεγάλη μερίδα του κοινού;

Θεωρώ ότι ήταν μια φρέσκια μουσική πρόταση γι' αυτό και αγκαλιάστηκε από το κοινό. Γενικά πιστεύω ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να ψάχνει μέσα του να βρει την προσωπική του ταυτότητα και να εκφράζει, μέσα από τη δουλειά του, τα μοναδικά στοιχεία που διαθέτει. Είναι μια δύσκολη διαδικασία αλλά, πραγματικά, αξίζει τον κόπο.

Στην σημερινή ελληνική δισκογραφία βρίσκεις νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις;

Νομίζω πως πάμε πολύ καλά. Δεν είναι απαραίτητο, εξάλλου, οι φρέσκες προτάσεις να προέρχονται από νέους καλλιτέχνες. Μπορεί να προκύπτουν και μέσα από την εξέλιξη ανθρώπων που έχουν ήδη διαγράψει μια μουσική πορεία.
Κλείσιμο
Μορφη_Φαληρεας
Η Ρένα Μόρφη και ο σύζυγός της, ιδρυτικό μέλος των Imam Baildi, Ορέστης Φαληρέας

Από το ξεκίνημά σου μέχρι σήμερα συνεργάζεσαι, σταθερά, με τον Ορέστη Φαληρέα των «Imam Baildi». Πόσο εύκολο είναι, αλήθεια, να δουλεύεις με τον σύζυγό σου; Όταν προκύπτουν διαφωνίες ποια γνώμη επικρατεί συνήθως;

Πολύ εύκολο, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο με ικανότητες και εξαιρετική αισθητική. Θα έλεγα μάλιστα ότι η μουσική μας συνεργασία μάς φέρνει ακόμη πιο κοντά σαν ζευγάρι. Είναι ένας επιπλέον ισχυρός δεσμός. Όσο για τις διαφωνίες; Τις λύνουμε μέσα από δημιουργική διαδικασία. Πότε επικρατεί η γνώμη του ενός και πότε του άλλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης