Ακρόπολη: Έτοιμος ο νέος ανελκυστήρας σε τέσσερις μήνες

Ακρόπολη: Έτοιμος ο νέος ανελκυστήρας σε τέσσερις μήνες

Οι σχετικές μελέτες κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ

Ακροπολη__αναβατοριο
Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα υπάρχει νέος ανελκυστήρας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ο οποίος θα μετακινεί εύκολα, γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια τα άτομα με κινητικά προβλήματα που στο παρελθόν είχαν έρθει αντιμέτωπα με αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις στον ίδιο χώρο.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) εγκρίθηκαν και οι τρεις μελέτες που αφορούν στην εγκατάσταση του νέου ανελκυστήρα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ο οποίος θα αντικαταστήσει το υπάρχον, εξαιρετικά προβληματικό, όπως έχει αποδειχτεί, αναβατόριο ΑμεΑ που τοποθετήθηκε το 2004.

Ο νέος ανελκυστήρας θα είναι πλαγιάς «μεταβλητής κλίσης», θα τοποθετηθεί στην ίδια περιοχή με τον παλιό, θα εκκινεί από το επίπεδο του αρχαίου Περιπάτου, στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης και θα μεταφέρει τους επισκέπτες απευθείας στον ιερό βράχο.
Δεδομένου, μάλιστα, ότι θα ακολουθεί, όσο γίνεται, την κλίση του πρανούς μεταξύ του αρχαίου Περιπάτου, όπου θα βρίσκεται ο σταθμός βάσης του ανελκυστήρα και του υποστηρικτικού τοιχίου Μπαλάνου, η διαδρομή θα πραγματοποιείται σε λιγότερο χρόνο από ό,τι ίσχυε ως τώρα, εφόσον δεν μεσολαβεί άλλο μέσο.

Συγκεκριμένα η διαδρομή του αναβατορίου θα εκκινεί περίπου έξι μέτρα ψηλότερα από το επίπεδο του Περιπάτου και ο επισκέπτης ΑμεΑ θα φτάνει ως εκεί χρησιμοποιώντας τη μεταφορική πλατφόρμα.

Στην συνεδρίαση του ΚΑΣ κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν, με την προυπόθεση το έργο να παραδοθεί εντός τεσσάρων μηνών, η Στατική Μελέτη του έργου που περιλαμβάνει Σχέδια και Τεύχη στατιστικών υπολογιστώναλλά και η Γεωτεχνική Μελέτη Ευστάθειας του Πρανούς στη θέση του νέου ιστού στήριξης του ανελκυστήρα ΑμεΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης