Μίλτος Πασχαλίδης στο protothema.gr: Έτσι γράφτηκε το τραγούδι για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μίλτος Πασχαλίδης στο protothema.gr: Έτσι γράφτηκε το τραγούδι για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ο τραγουδοποιός αποκαλύπτει πως επρόκειτο να το τραγουδήσει μαζί τους και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αλλά δεν πρόλαβε

πασχαλιδης-γιακουμακης-ελευθεριου
«Έχω φτιάξει κάτι που είναι μεγάλο και μού φαίνεται άχρηστο αλλά θέλω να στο πω...»: Με αυτά τα λόγια εκμυστηρεύθηκε ο Μάνος Ελευθερίου στον Μίλτο Πασχαλίδη, σε μια από εκείνες τις απρόσμενες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν κατά καιρούς, το ότι κατέγραψε στο χαρτί και πιο συγκεκριμένα σε στίχους, τα συναισθήματα που τού γεννήθηκαν παρακολουθώντας την τραγική υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουκάκη.

Ο Μάνος Ελευθερίου, ο στιχουργός – ποιητής που φρόντιζε, διαχρονικά, να πιάνει τον παλμό της εκάστοτε εποχής και να σχολιάζει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα, συγκλονίστηκε από τον φρικτό και άδικο θάνατο που βρήκε ο νεαρός φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ο οποίος ζούσε μια κόλαση εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιθέσεων μπούλινγκ που υφίστατο από τους συμφοιτητές του.

Κι αυτό το θυμό αλλά και τη θλίψη του και την απόγνωσή του τα αποτύπωσε σε μια σειρά συγκλονιστικών στίχων από τους οποίους αποτελείται το τραγούδι «Στη χώρα των αθώων», που έντυσε με την υπεροχή μουσική του ο Μίτλος Πασχαλίδης, το ερμήνευσε μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και θα κυκλοφορήσει μαζί με το νέο ομώνυμο δίσκο του στις 15 Μαρτίου.

Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Νταλάρας - Στη χώρα των αθώων (Official Audio Release HQ)


Πού βρίσκονταν όλον αυτόν τον καιρό οι στίχοι – κατευόδιο του Μάνου Ελευθερίου στον Βαγγέλη Γιακουκάμη; «Στα συρτάρια μου μαζί με πολλά ακόμα ανέκδοτα τραγούδια» αποκαλύπτει με ειλικρίνεια στο protothema.gr ο Μίλτος Πασχαλίδης γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως ο αξιόλογος τραγουδοποιός δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να βγάλει εσπευσμένα το τραγούδι λόγω επικαιρότητας. «Εγώ όταν φτιάχνω ένα τραγούδι δεν κάνω δεύτερες σκέψεις για τη χρήση του» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μαχαιριτσας
Στην ερμηνεία του τραγουδιού για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη επρόκειτο να συμμετέχει και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας


Αφορμή για να ανατρέξει στους στίχους του Μάνου Ελευθερίου ήταν οι συναυλίες – αφιέρωμα στον σπουδαίο στιχουργό που έκανε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα: «Είχαμε σχεδιάσει να το πούμε τρεις, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κι εγώ. Όταν έφυγε από κοντά μας κι ο Λαυρέντης, τόσο ξαφνικά, ένιωσα πιο έντονη την ανάγκη να το βγάλω αυτό το τραγούδι. Ίσως γιατί συνειδητοποίησα πως η ζωή δεν περιμένει...» εξομολογείται ο ίδιος.
Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως παραδέχεται, δεν ήταν εύκολη υπόθεση να βάλεις μουσική σε στίχους τόσο αληθινούς αλλά και τόσο σκληρούς όσο αυτοί: «Αθώοι όλοι. Σε μια χώρα των αθώων/ Δεν σε γνωρίσαμε να πιούμε έναν καφέ/ δυο τρεις κουβέντες για τους άθλους των ηρώων/ γι’ αυτούς που ζούνε συντροφιά μ’ έναν χαφιέ/ Λυσσούν να σ’ εύρουν τα σκυλιά. Λυσσούν οι σκύλοι./Κι η ομερτά στις καφετέριες καντήλι...»

Μικρουτσικος-_Πασχαλιδης
Στο νέο άλμπουμ του Μίλτου Πασχαλίδη, που θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου, θα υπάρχουν και δύο ανέκδοτα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου


Τους μήνες που ακολούθησαν έφτιαξε άλλα οκτώ – εννιά τραγούδια, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, Άλκη Αλκαίου και Οδυσσέα Ιωάννου και ξεκίνησε να ηχογραφεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά η οποία όμως κρύβει και μία ακόμη έκπληξη: δύο ανέκδοτα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου με τον οποίο ο Μίλτος Πασχαλίδης συνδεόταν πολύ στενά.

«Υπάρχουν στο δίσκο και δύο τραγούδια του Θάνου, το ένα από αυτά μάλιστα είναι ντουέτο, μιας και το λέμε μαζί» αποκαλύπτει ο ίδιος και συμπληρώνει με νόημα: «Τελικά αυτή είναι μια δισκογραφική δουλειά η οποία εμπεριέχει πολλούς αγαπημένους μου ανθρώπους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης