«Αξιώθηκαν τα πλοία μου... Για το ουρανόσκαλο να ταξιδεύουν»: Η νέα έκθεση του Γιάννη Μίχα στη Γκαλερί Έρση

«Αξιώθηκαν τα πλοία μου... Για το ουρανόσκαλο να ταξιδεύουν»: Η νέα έκθεση του Γιάννη Μίχα στη Γκαλερί Έρση

Θα εγκαινιαστεί στις 18 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαρτίου

Mixas_ergo
Τα πλοία και οι εικόνες λιμανιών στις οποίες αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, και ο ανθρώπινος μόχθος, αποτέλεσαν βασική πηγή έμπνευσης του Γιάννη Μίχα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο μιας νέας έκθεσης, με τίτλο «Αξιώθηκαν τα πλοία μου... Για το ουρανόσκαλο να ταξιδεύουν», που θα εγκαινιαστεί στις 18 Φεβρουαρίου, τις 7 το βράδυ, στη Γκαλερί Έρση (Κλεομένους 4, Κολωνάκι).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι στις συνθέσεις του, στις οποίες συναντάμε επιβλητικούς όγκους μεγάλων πλοίων, αποτυπώνεται ο διάλογος της μνήμης του με τους παραδοσιακούς κυκλαδίτικους οικισμούς.

O Γ.Μίχας εξελίσσει την τέχνη του, έχοντας ως θέμα, τον βιωμένο χώρο των ναυπηγείων και αναπτύσσει την τεχνική του, οδηγούμενος σε ένα προσωπικό ιδίωμα αναλυτικού κυβισμού. Η ιδιαίτερη αυτή θεματολογία ‘’ των πλοίων, των λιμανιών, και των κυκλαδίτικων τοπίων‘’ τον ακολουθεί ως μυστικός τόπος έμπνευσης και κατανόησης της ίδιας της προσωπικής του πορείας στον χώρο της τέχνης» σημειώνει χαρακτηριστικά η Κάλια Αϊδίνη ενώ η Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν προσθέτει:

Με κύριες εμπνεύσεις τα καράβια ,τα λιμάνια ,τα κυκλαδίτικα τοπία ο Γ.Μίχας κατορθώνει πάντοτε να ανανεώνεται εκ των ένδον, δίχως να παλινδρομεί η να απειθεί στα δομικά στοιχεία της εικαστικής του προσωπικότητας. Προσωπικότητα που πέρα από το μεγάλο ταλέντο στην εικαστική έκφραση, χαρακτηρίζεται από ένα συμπαγές και άρρηκτο έρμα.
Κλείσιμο
Γνώρισμα που προφυλάσσει τον Γ. Μίχα από το τις παγκοσμιοποιημένες σειρήνες των διαφόρων περαστικών και επιδερμικών συρμών…» .

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης