Πρωτοποριακά παιχνίδια «γεννιούνται» στη Στέγη

Πρωτοποριακά παιχνίδια «γεννιούνται» στη Στέγη

Για δύο 24ωρα game developers και εθελοντές θα φτιάχνουν νέα  video games, επιτραπέζια, παιχνίδια δρόμου και εκπαιδευτικά παιχνίδια

game_stegi
Ένας διήμερος μαραθώνιος πρωτοπορίας και συνεργασίας, που επικεντρώνεται στη δημιουργία σύγχρονων παιχνιδιών, ξεκινά σήμερα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Για 48 ολόκληρες ώρες game developers από διάφορες γωνιές του κόσμου τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στον φιλόξενο χώρο της Στέγης και θα φτιάξουν παιχνίδια, θα πειραματιστούν, θα προτείνουν νέες ιδέες.

Η ενδιαφέρουσα αυτή δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Global Game Jam, της παγκόσμιας διοργάνωσης η οποία βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και την ατομική πρωτοβουλία και υποστηρίζεται, για τρίτη χρονιά φέτος, από το Ίδρυμα Ωνάση μιας και ταυτίζεται με το πνεύμα των ευρύτερων δράσεων ψηφιακής ανάπτυξης και καινοτομίας που πραγματοποιεί με στόχο την υποστήριξη των κοινοτήτων των δημιουργικών και πολιτιστικών βιομηχανιών.

Για δύο 24ωρα λοιπόν ταλαντούχοι game developers θα φτιάχνουν νέα, πρωτοποριακά video games, επιτραπέζια, παιχνίδια δρόμου και εκπαιδευτικά παιχνίδια προάγοντας, με αυτόν τον τρόπο την καινοτομία, τον πειραματισμό και τη συνεργασία, στη βάση ενός κοινού θέματος το οποίο δίνεται από την κεντρική οργανωτική επιτροπή, που βρίσκεται στην Καλιφόρνια, την ημέρα έναρξης της διοργάνωσης.Όλα τα παιχνίδια που δημιουργούνται δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Global Game Jam ώστε να υπάρχει καθολική πρόσβαση.

Το Global Game Jam απευθύνεται σε εκείνους που έχουν πάθος με την δημιουργία παιχνιδιών ανεξαρτήτου εμπειρίας ή τεχνογνωσίας. Αξίζει δε να σημειωθεί πως μέσα από τέτοιες διοργανώσεις έχουν αναδειχθεί παγκοσμίως πολλές καινοτόμες ιδέες και παιχνίδια που έχουν γίνει γνωστά στην indie game dev κοινότητα.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 18 ετών και είτε δραστηριοποιούνται ως προγραμματιστές, artist,Game Designers, Sound Designes κ.α. αλλά και εθελοντές οι οποίοι μπορούν να συμμετάσχουν στις ομάδες που θα δημιουργηθούν αποκτώντας, έτσι, εμπειρία και γνώση,

Πρόγραμμα

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου

13:00 - Προσέλευση, εγγραφές, καφές, networking
Κλείσιμο
15:30 - Καλωσόρισμα
16:00 – Ομιλία 1:  Κατερίνα Πραματάρη ( Αναπλ. Καθηγ. ΟΠΑ, partner Uni.Fund) -   «Από την ιδέα στην εφαρμογή: υπάρχουν ευκαιρίες χρηματοδότησης;»
16:20 – Ομιλία 2: Εκπρόσωπος ΕΚΟΜΕ - «Game Development στην Ελλάδα : Πώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΚΟΜΕ (Cash Rebate 35%, φορολογικό κίνητρο) ενισχύουν την παραγωγή ψηφιακών παιχνιδιών στη χώρα μας.»
16:40 - Ομιλίες Διοργανωτών / Onassis Culture
17:00 - Καλωσόρισμα, προβολή keynotes του Global Game Jam, παρουσίαση του θέματος και των diversifiers.
17:30 - Διάλειμμα - Brainstorming
18:00 - Pitching ιδεών - Σχηματισμός Ομάδων
19:00 - Έναρξη ανάπτυξης παιχνιδιών

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 

12:00 - Λήξη προθεσμίας για κατάθεση ονόματος ομάδας και παιχνιδιού
15:00 - Λήξη προθεσμίας για δημιουργία Game Project στο website του Global Game Jam

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

5:00 - Έναρξη ανεβάσματος (κατάθεσης) παιχνιδιών στο site
17:00 - Ολοκλήρωση διαδικασιών ανάπτυξης, κατάθεση παιχνιδιών, δοκιμή των παιχνιδιών από τους developers, networking.
18:00 - Ομιλία από Onassis Culture και Παρουσίαση παιχνιδιών
20:00 - Λήξη Παρουσιάσεων  / Closing party
21:00 - Αποχώρηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης