O Μπρους Σπρίνγκστιν ψηφίζει... βινύλιο

O Μπρους Σπρίνγκστιν ψηφίζει... βινύλιο

Πέντε άλμπουμ του από την νέα χιλιετία κυκλοφορούν, για πρώτη φορά, σε μορφή βινυλίου

brucespring
Η γοητεία του βινυλίου είναι διαχρονική γι' αυτό και ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποφάσισε να κυκλοφορήσει, για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή, πέντε από τα άλμπουμ της δισκογραφίας του. Στις 21 Φεβρουαρίου λοιπόν έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν, πέντε άλμπουμ του «Αφεντικού» τα οποία προέρχονται από την δισκογραφία που έχει κάνει τη νέα χιλιετία, την εποχή δηλαδή που πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη επανένωσή του με την Ε Street Band.

H πεντάδα περιλαμβάνει τo “The Rising” (2002) που θα επανακυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο από 15 χρόνια. Ο δίσκος περνάει μηνύματα επούλωσης και λύτρωσης μετά την καταστροφική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Για την ηχογράφηση ενώθηκε ξανά μετά από μία δεκαετία, η E Street Band.

Και το “Devils & Dust” (2005), όμως, κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο για πρώτη. Παραμένει η αυστηρότερη δουλειά του Springsteen και ανακαλώντας το “The Ghost of Tom Joad” που είχε κυκλοφορήσει μία δεκαετία νωρίτερα.

Στο μεταξύ Το “Live In New York City” (2001) θα κυκλοφορήσει σε τριπλό βινύλιο 19 ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Το set χρονολογείται την εποχή της πολυαναμενόμενης reunion περιοδείας του Μπρους Σπρίνγκστιν με την The E Street Band και ηχογραφήθηκε ζωντανά κατά την διάρκεια της συναυλίας στο Madison Square Garden, το καλοκαίρι του 2000.

Το “Live In Dublin” (2007), πάλι, είναι ένα διπλό LP που περιλαμβάνει απόσπασμα της δουλειάς του διάσημου τραγουδιστή με την The Sessions Band, μαζί με κλασικά παραδοσιακά τραγούδια που έγιναν γνωστά από τον Pete Seegger και τις εντελώς διαφορετικές ενορχηστρώσεις του Σπρίνγκστιν.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του “18 Tracks” το οποίο επανέρχεται σε διπλό βινύλιο. Περιλαμβάνει σπάνιες δουλειές όπως το αυθεντικό ντέμο του θρυλικού “Born In The
Κλείσιμο
U.S.A.”αλλά και αποκλειστικά τραγούδια όπως το “Trouble River”, που αποτελεί μια ηχοφράφηση του “The Promise” που πραγματοποιήθηκε το 1999 και την αυθεντική εκδοχή του “The Fever”, που έγινε γνωστό από τον Southside Johnny και τους The Asbury Jukes.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης