Florence & The Machine: Μάγεψε το «ξωτικό» από το Λονδίνο

Florence & The Machine: Μάγεψε το «ξωτικό» από το Λονδίνο

Αποθέωση για την ιέρεια της art pop που ξεσήκωσε το αθηναϊκό κοινό στις τρεις συναυλίες της, δύο στο Ηρώδειο και μια στο κλειστό Γαλατσίου.

florence-25
Κοιτώντας την στην σκηνή, έχεις την αίσθηση ότι η Florence Welch είναι ένα ξωτικό που έχει ξεφύγει από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του William Shakspeare.

Ξέφυγε θαρρείς για να δημιουργήσει το δικό της μουσικό πρελούδιο, που την έχει αναγάγει σε μια ιέρεια της art pop, που απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο αθηναϊκό κοινό το πόσο καλή είναι σε αυτό που κάνει.

Οι συναυλίες της ήταν πιθανότατα το μουσικό γεγονός της χρονιάς στην χώρα μας και ο θόρυβος γύρω από αυτές είχε ξεκινήσει πριν καν αρχίσει η προπώληση των εισητηρίων για την μία αρχικά συναυλία στο Ηρώδειο.

Την ημέρα της προπώλησης είχαν εξαφανιστεί όλα σε μια ώρα, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις ανθρώπων που έμπαιναν από δύο, τρεις, ακόμη και πέντε υπολογιστές!

Florence-1_2
florence-2_2
Οι ανακοινώσεις για 2η εμφάνιση στο Ηρώδειο και μια 3η στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου, απλώς κατέδειξαν ότι το πλήθος του φανατικού κοινού της Florence Welch στην χώρα μας, ήταν τέτοιο που και 4ο live να υπήρχε θα ήταν και αυτό sold out.

Κλείσιμο
Florence & The Machine - Dog Days Are Over @ Live In Athens , Galatsi Olympic Hall, 21.9.2019

Shake it out  - Florence and the Machine @ Galatsi 2019

Τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν ταχύτατα και την περασμένη Πέμπτη, η Βρετανίδα που τραγουδάει σαν νεράιδα και κυνηγάει τους δικούς της προσωπικούς δαίμονες, πάτησε το πόδι της στο κατάμεστο Ηρώδειο.
Αυτό που ακολούθησε για τις επόμενες περίπου δύο ώρες ήταν ένα ονερικό ταξίδι στον μουσικό της κόσμο, αν και η ίδια-ως ξωτικό ή νύμφη-ήταν επηρεασμένη από την υποβλητικότητα του που αποπνέει το Ηρώδειο.

Ίσως γι' αυτό δεν άφησε το κοινό της να είναι όσο εκδηλωτικό θα ήθελε την συγκεκριμένη βραδιά με την ιέρεια της art pop και την καλοκουρδισμένη μπάντα της.

Αυτό τουλάχιστον έλεγαν πολλοί μετά το τέλος της συναυλίας, όπου η νεράϊδα που συνδυάζει ιδανικά το boho chic με τον λυρισμό και την θεατρική δραματικότητα με την υπερβολή, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

florence-4
florence-3
Η τρέλα για την ιέρεια

Περπάτησε ξυπόλητη, κάτι μάλλον αναμενόμενο, στις πλάκες του Ηρωδείου δυο μέρες αργότερα όμως έδωσε μάλλον την καλύτερη από τις τρεις συναυλίες της, στο Κλειστό του Γαλατσίου.

Εκεί όπου περίπου οχτώ χιλιάδες άτομα υποκλίθηκαν στην σαφώς πιο εκρηκτική της εμφάνιση που είχε την ανάλογη ένταση και έκανε ακόμη και το κοινό στις κερκίδες να πάλλεται στις μουσικές της.

Χαρακτηριστικό της τρέλας που επικρατούσε για την Florence ήταν το γεγονός ότι υπήρξε άτομο που περίμενε από το προηγούμενο βράδυ έξω από το γήπεδο στο Γαλάτσι, ώστε να μπει πρώτο μέσα το απόγευμα του Σαββάτου!

florence-5
florence-6
Την Κυριακή το βράδυ πάντως η νεράιδα της art pop εμφανίστηκε με διάθεση να μιλήσει αρκετά ενδιάμεσα των τραγουδιών, στην τελευταία της εμφάνιση μπροστά στο αθηναϊκό κοινό που την αποθέωσε ξανά στο Ηρώδειο.

Έναν χώρο ο οποίος, όπως έχει πει σε φίλους της στην Αγγλία, την «τράβαγε» να εμφανιστεί, δείγμα και αυτό του πολύπλοκου χαρακτήρα μιας γυναίκας που νομίζεις ότι έχει ξεφύγει από τον πίνακα ενός μεγάλου Φλαμανδού ζωγράφου.

Florence + The machine - What kind of man live @ Athens Herodion. Ηρωδειο
Μια βόλτα στο σπίτι που κατοικεί στο Λονδίνο είναι αρκετή σε κάποιον για να διαπιστώσει ότι η 33χρονη σήμερα Florence έχει τις δικές της εμμονές ζώντας σε ένα χώρο όπου κυριαρχούν τα χρώματα των στυλιστικών επιλογών της.

Florence And The Machine Ηρώδειο 19.09.2019
Υπάρχουν δεκάδες ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, πίνακες, σταυροί διαφόρων μεγεθών, βιβλία σχεδόν παντού ενώ ένα ολόκληρο τμήμα στο μπάνιο της είναι αφιερωμένο στην Frida Kahlo.

Florence + The Machine "Sky Full of Song" live in Odeon Herodes Atticus
Μια ζωγράφο που λατρεύει με πάθος η βρετανίδα ερμηνεύτρια και δημιουργός στην οποία υπέκυψε ο οίκος Gucci χρίζοντας την πρέσβειρα της συλλογής κοσμημάτων και ρολογιών του.

Μόνο που ο χρόνος μάλλον δεν είχε ποτέ σημασία γι' αυτό το «ξωτικό» που μετουσίωσε τις προσωπικές της οδύνες αλλά και όσα την κάνουν να ελπίζει, σε pop ύμνους από αυτούς που μιλάνε στην ψυχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης