«Βόυτσεκ»: Με αλλαγές συνεχίζεται η επιτυχημένη θεατρική παράσταση στο «Σημείο»

Πλέον, η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 21 Απριλίου

Ύστερα από το επιτυχημένο ξεκίνημά της στο θέατρο «Σημείο», η παράσταση «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου, συνεχίζεται για 12 ακόμη παραστάσεις αλλάζοντας ημέρες και ώρες. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, το έργο θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00, μέχρι και τις 21 Απριλίου.

«Το 1824 ο στρατιώτης Βόυτσεκ αποκεφαλίζεται στην κεντρική πλατεία της πόλης για τον φόνο της ερωμένης του». Η παράσταση ξεκινά με την ανακοίνωση του τέλους του ιστορικού Βόυτσεκ, η υπόθεση του οποίου ενέπνευσε τον Μπύχνερ να γράψει το έργο.

Το άτιτλο τελευταίο έργο του Μπύχνερ (1836/37) έγινε γνωστό ως Βόυτσεκ.

Πρόκειται για τέσσερα ημιτελή και μισοσβησμένα χειρόγραφα με διαφορετικές σειρές σύντομων σκηνών, ένα έργο γρίφος. Εκδότες και δραματουργοί καλούνται να συνθέσουν κάθε φορά από την αρχή δράση και προβληματική βάζοντας σε σειρά τις πολυεπίπεδες μικροσκηνές.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωνσταντίνου και η σταθερή ομάδα ηθοποιών και συνεργατών του, προτείνουν τη δική τους, νέα εκδοχή πάνω στο έργο που άλλαξε την παγκόσμια θεατρική δραματουργία. Για την παράσταση έγινε νέα μετάφραση από τον ποιητή Αλέξη Μάινα, ο οποίος επιμελήθηκε και τη νέα δραματουργική πρόταση της ομάδας για το ανέβασμα του έργου.

Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εισιτήρια – Πληροφορίες-Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2109229579.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr