Ο Βασίλης Βαφέας νέος πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

vafeas

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε το νέο ΔΣ του ΕΚΚ – Η απόφαση ελήφθη μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών του ΔΣ και την αδυναμία συνοχής του 

Ο Βασίλης Βαφέας αναλαμβάνει την προεδρία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού.

Η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου κρίθηκε απαραίτητη για να αρθεί το αδιέξοδο που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις μελών του ΔΣ και η αδυναμία συνοχής του, με αποτέλεσμα ο θεσμός ουσιαστικά να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά ευχαρίστησε το απερχόμενο ΔΣ για τη συμβολή του στην επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των σχεδίων υπό χρηματοδότηση μετά από χρόνιες καθυστερήσεις, για τη συνεργασία του με το υπουργείο στο θέμα των πόρων δημοσίων επενδύσεων, καθώς και για την εκκαθάριση πολυετών στάσιμων υποθέσεων της κινηματογραφικής παραγωγής.

Αναλυτικά, το νέο ΔΣ συγκροτείται ως εξής:

Πρόεδρος του Δ.Σ είναι ο Βασίλης Βαφέας, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, και μέλη:

Νίνος Μικελίδης, κριτικός κινηματογράφου, συγγραφέας, σκηνοθέτης

Σταυρούλα Παπαδημητρίου, Επιθεωρήτρια-Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης

Νίκος Πουρσανίδης, ηθοποιός, σεναριογράφος

Τάσος Ρέτζιος, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου

Παναγιώτης Σασλίδης, παραγωγός

Γρηγόρης Τρικούκης, δικηγόρος

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tainies_dan

Πολλές, ως συνήθως, οι νέες αφίξεις.  Αναμεσά τους  δύο  τρισχαριτωμένα  κινούμενα   σχέδια καθώς και κινεζική πρωτοπορία από   29χρονο  σκηνοθέτη που έθεσε τέλος στη ζωή του μετά  την ολοκλήρωση  της μοναδικής του  μεγάλου μήκους  ταινίας!

cannes_presentation

Το 72ο Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου – Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα θα μετέχουν Αλμοδόβαρ, Ντεπλεσέν, Λόουτς και οι αδελφοί Νταρντέν – Δεν είναι έτοιμη η ταινία του Ταραντίνο