Τα «100 χρόνια μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γίνονται σειρά του Netflix

Τα «100 χρόνια μοναξιά» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γίνονται σειρά του Netflix

Η σειρά θα γυριστεί κυρίως στην Κολομβία - Παραγωγοί οι δύο γιοι του νομπελίστα συγγραφέα

markez
Το αριστούργημα του νομπελίστα Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «100 χρόνια μοναξιά» ετοιμάζεται να μεταφέρει στην μικρή οθόνη σε μορφή τηλεοπτικής σειράς το Netflix.

Το σχέδιο αυτό είναι η πρώτη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος. Το Netflix αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή μίας ισπανόφωνης σειράς, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Κολομβιανού συγγραφέα, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1967. Από τότε έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες.

Οι γιοι του Μάρκες, Ροδρίγο και Γκονζάλο θα αναλάβουν το ρόλο του παραγωγού της σειράς, η οποία θα γυριστεί κατά βάση στην Κολομβία.

Μέχρι στιγμής το Netflix δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πρότζεκτ της σειράς.

«Για δεκαετίες ο πατέρας μας δίσταζε να πουλήσει τα δικαιώματα του 100 χρόνια μοναξιά, επειδή πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να γυριστεί κάτω από τους χρονικούς περιορισμούς μίας κινηματογραφικής ταινίας ή ότι η παραγωγή της σε μία άλλη γλώσσα πέραν της ισπανικής θα ήτα άδικη για το έργο», ανέφερε ο Ροδρίγο σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι στην σύγχρονη «χρυσή» εποχή των τηλεοπτικών σειρών και με το επίπεδο των ταλαντούχων σεναριογράφων και σκηνοθετών, καθώς και την κινηματογραφική ποιότητα του περιεχομένου και την αποδοχή από το κοινό ξενόγλωσσων προγραμμάτων, ο χρόνος δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερος για τη μεταφορά του βιβλίου από το Netflix. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη στήριξη του Netflix και των δημιουργών και ανυπομονούμε για το τελικό προϊόν.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα, 92 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου συγγραφέα, που έφυγε από τη ζωή το 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης