Πέθανε ο οσκαρικός συνθέτης και μαέστρος, Αντρέ Πρεβέν

Ήταν 89 ετών - Είχε κερδίσει τέσσερα Όσκαρ για τη μουσική στις ταινίες «Ωραία μου Κυρία», «Η Τροτέζα» «Η Ζιζί» και «Porgy and Bess» - Είχε βραβευτεί και με 10 Grammy - Υπήρξε σύζυγος της Μία Φάροου 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο σπουδαίος μουσικός και μαέστρος, Αντρέ Πρεβέν. Ο διεθνούς φήμης μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Ο Πρεβέν είχε χαρακτηριστεί «παιδί-θαύμα». Είχε γεννηθεί στο Βερολίνο και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο κρατικό ωδείο, σε ηλικία 6 ετών.

O πολυσχιδής καλλιτέχνης, που είχε αφήσει την καριέρα του ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ για να αφιερωθεί στη μουσική.

Ο Πρεβέν γεννήθηκε στο Βερολίνο, παιδί μίας εβραϊκής οικογένειας, και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο κρατικό ωδείο σε ηλικία 6 ετών. Αν και η χρονολογία γέννησής του δεν είναι ακριβής, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι γεννήθηκε το 1930.



Το 1938 η οικογένειά του έφυγε από το Βερολίνο και μέσω του Παρισιού ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στο Λος Άντζελες, όπου μεγάλωσε ο Αντρέ και πήρε την αμερικανική υπηκοότητα το 1943.

Ο Πρεβέν είχε χαρακτηριστεί «παιδί-θαύμα». Είχε γεννηθεί στο Βερολίνο και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο κρατικό ωδείο, σε ηλικία 6 ετών.



Σαν έφηβος δούλεψε ως συνθέτης στο Χόλιγουντ, κυρίως για την MGM, κερδίζοντας τέσσερα βραβεία Οσκαρ για τις συνθέσεις τους στις ταινίες «Ωραία μου Κυρία», «Η Τροτέζα» «Η Ζιζί» και «Porgy and Bess», ενώ στην καριέρα του βραβεύτηκε με δέκα Grammy.

Λέγεται, μάλιστα, ότι ήταν μακρινός συγγενής του Αυστριακού μουσικού της ύστερης ρομαντικής μουσικής, Γκούσταβ Μάλερ. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο Πρεβέν σε συνέντευξή του στο Lincoln Center τον Μάιο του 2012, είχε γελάσει με τον ισχυρισμό ότι ήταν συγγενής με τον Μάλερ

Ο Αντρέ Πρεβέν έκανε πέντε γάμους και απέκτησε εννέα φυσικά και υιοθετημένα παιδιά. Ο πιο διάσημος γάμος του ήταν αυτός με την Μία Φάροου, -ο τρίτος στη σειρά- με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά και υιοθέτησαν άλλα τρία, ανάμεσα σε αυτά και τη Σου-Γιν μετέπειτα σύζυγο του Γούντι Άλεν.

Ο τελευταίος του γάμος ήταν με την περίφημη βιολίστρια Αν-Σοφί Μούτερ, με την οποία συνέχισαν να συνεργάζονται και μετά το χωρισμό τους.

Είχε τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη από την Βασίλισσα Ελισάβετ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr