Η Φωτεινή Δάρρα «μάγεψε» στο Μέγαρο Μουσικής: Από την Τζένη Βάνου στην Εντίθ Πιαφ και τα πορτογαλικά fados...

Η Φωτεινή Δάρρα «μάγεψε» στο Μέγαρο Μουσικής: Από την Τζένη Βάνου στην Εντίθ Πιαφ και τα πορτογαλικά fados...

Η σπουδαία καλλιτέχνις ερμήνευσε με την κρυστάλλινη φωνή της  τα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών που δισκογραφήθηκαν σε πέντε διαφορετικές γλώσσες μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από λάτρεις της μουσικής 

darra
Μια εξαιρετική μουσική βραδιά απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, «ταξιδεύοντας»  μαζί με την Φωτεινή Δάρρα και την ιστορική ορχήστρα Καμεράτα. Η κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», αν και η ημέρα ήταν βροχερή λόγω της «Ωκεανίδος»,  «αγκάλιασε» τις μελωδίες μιας μοναδικής ερμηνεύτριας που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. 

Η καλλιτέχνις που κουβαλά στη φαρέτρα της σημαντικές και σπουδαίες συνεργασίες έδωσε τον καλύτερό της εαυτό σε μια μια βραδιά που η μουσική είχε την τιμητική της.  Με τα τραγούδια τα συναισθήματα περιγράφονται καλύτερα. Ετσι και η ίδια, απαστράπτουσα μέσα στις δημιουργίες που άλλαξε κατά τη διάρκεια της παράστασης, ερμήνευσε με την κρυστάλλινη φωνή της  τα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών που δισκογραφήθηκαν σε πέντε διαφορετικές γλώσσες και αγαπήθηκαν από όλο τον κόσμο.

«Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου-The honeymoon song», «Όμορφη πόλη-Les amants de Teruel από την Edith Piaf» και το «Αγάπη που γινες» που τραγούδησαν στα αγγλικά οι Beatles , η Edith Piaf, o Νat King Cole, «Μισιρλού», «Φεύγα», «Γελάς», «At last», «Rien de rien», «Στάλσιμο», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» και «Θέλω κοντά σου να μείνω» και πολλά άλλα. Δεν έλειψαν και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Φωτεινής Δάρρα αλλά και τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο που αγαπάει το κοινό όπως: το «Spente le stelle» και το μοναδικό «Cancao do mar».Ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για μια βραδιά που περιλάμβανε γαλλικά τραγούδια και πορτογαλικά fados. Ιδιαίτερη στιγμή, τα μεγάλα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και της Τζένη Βάνου...

Χαζεύοντας τα δύο «βαριά» βιολοντσέλο, δεξιά στη σκηνή, και τα βιολιά πίσω από την δυναμική μελαχρινή φιγούρα  της ερμηνεύτριας, δεν μπορεί παρά να πειστείς ότι η σπουδαία μουσική ξέρει και μπορεί να σε αποζημιώσει για το χρόνο σου στο μαγικό ταξίδι. 

darras


Στη διεύθυνση της ορχήστρας ήταν ο μαέστρος Πάνος Βλάχος. Τις ενορχηστρώσεις υπέγραψε ο Γιώργος Παπαχριστούδης.

Η Φωτεινή Δάρρα θα βρεθεί για μια ακόμα παράσταση την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Half Note.

dara
Κλείσιμο

Φωτεινή Δάρρα/Καμεράτα live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Η πορεία της και οι συνεργασίες 

Η Φωτεινή Δάρρα έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με πολύ σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο μεγάλος τενόρος Rollando Villazon, η Μαρία Φαραντoύρη, ο Χιλιανός τραγουδοποιός και αγωνιστής της δημοκρατίας Angel Parra, η Βίκυ Μοσχολιού κ.ά.

Η σταθερή συνεργασία της με τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου θα λέγαμε είναι το σήμα κατατεθέν της. Ο ίδιος στο πρόσωπό της βρήκε μία μούσα. Ακολουθώντας τη λογική του Μάνου Χατζηδάκι, που υποστήριζε ότι ο συνθέτης για να αναδείξει το σύνολο του έργου του χρειάζεται φρέσκιες φωνές, επέλεξε η Φωτεινή να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Άλλοι σημαντικοί συνθέτες με του οποίους έχει συνεργαστεί η Φωτεινή Δάρρα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Μαμαγκάκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Η εκτίμησή της για τον Μίκη Θεοδωράκη είναι απεριόριστη και είχε επιλέξει να την εκφράσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο δηλώνοντας: «Ο Μίκης είναι ροκ».

Φυσικά δεν είναι λίγες και οι ορχήστρες με τις οποίες έχει συμπράξει. Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, σε μουσική διεύθυνση Christopher Warren Green, Συμφωνική Ορχήστρα και Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Αllea, Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης είναι ίσως οι σπουδαιότερες.

Έχει δοκιμάσει και τις δυνάμεις της στην υποκριτική ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αλλά και στο ελεύθερο θέατρο, στις παραστάσεις «Grease» και «Chicago».

Η Φωτεινή Δάρρα υπήρξε η ερμηνεύτρια του εισαγωγικού θέματος της τηλεοπτικής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 «Τρία λεπτά για την Αντίστροφη Μέτρηση» ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα που πραγματοποίησε επίσημη συναυλία στην Κωνσταντινούπολη. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει ερμηνεύσει και το τραγούδι της Εναρκτήριας Τελετής της Eurovision στην Αθήνα το 2006.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης