Ο Γιώργος Λαμπρινός κέρδισε το Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ

Ο Γιώργος Λαμπρινός κέρδισε το Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ

Τα Σεζάρ είναι τα γαλλικά «Όσκαρ» και η απονομή τους έγινε χθες στο Παρίσι – Ο Γιώργος Λαμπρινός κέρδισε στην πρώτη του υποψηφιότητα

labrinos
ο Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ κέρδισε ο Έλληνας μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός, κατά την τελετή των βραβείων που έγιναν χθες στο Παρίσι.

Το Σεζάρ του απονεμήθηκε για τη δουλειά του στην ταινία «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν.

Γιος του σκηνοθέτη Φώτου Λαμπρινού, ο Γιώργος Λαμπρινός είναι μόνιμος κάτοικους Παρισιού. Αν και διαθέτει εμπειρία στο μοντάζ, ήταν η πρώτη του υποψηφιότητα για Σεζάρ.

Στο παρελθόν, ο Γιώργος Λαμπρινός έχει υπογράψει, μεταξύ άλλων, το μοντάζ στο «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά, στην υποψήφια για Όσκαρ μικρού μήκους ταινία «Avant que de Tout Perdre» του Ξαβιέ Λεγκράν, στις δύο βραβευμένες ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη («Erotica, Exotica, Etc.» και «Obscuro Barroco»), έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ έχει κερδίσει το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Μοντάζ του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα.

Θριάμβευσε η ταινία «Μετά τον Χωρισμό»

Την ίδια ώρα, η ταινία «Μετά τον Χωρισμό» στέφθηκε ως η νικήτρια της βραδιάς, αφού συγκέντρωσε τα περισσότερα και μεγαλύτερα βραβεία, όπως αυτό της καλύτερης ταινίας, του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Το Σεζάρ σκηνοθεσίας κέρδισε για τρίτη φορά ο Ζακ Οντιάρ για τη δουλειά του «The Brothers Sisters» του Ζακ Οντιάρ χάρισε στον δημιουργό της ένα ακόμη Σεζάρ Σκηνοθεσίας, το τρίτο στην μέχρι τώρα καριέρα του.

Κλείσιμο
Ο Αλεξ Λουτζ κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου άνδρα ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Guy», της οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Κατά τη διάρκεια της 44ης απονομής των βραβείων Σεζάρ ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ παρέλαβε το τιμητικό Σεζάρ για το σύνολο της καριέρας του από την Κριστίν Σκοτ Τόμας, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στο «Γητευτή των Αλόγων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης