«Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο», βιβλίο για τη δημιουργία και εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο», βιβλίο για τη δημιουργία και εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (κεντρικό κτίριο, αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης») το βιβλίο των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου «Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο. Ιστορία Θεσμοί, Πολιτικές», παρουσία πλήθους κόσμου από τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο.

panagiotis_liargkovas-book
Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος - Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, τίμησε με την παρουσία του ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος
Το βιβλίο αποτελεί καρπό πολύ προσεκτικής έρευνας και συγκέντρωσης πληροφοριών ιστορικών, πολιτικών, και οικονομικών επιστημών, κινούμενο άνετα σε περισσότερα από ένα ακαδημαϊκά πεδία: της πολιτικής επιστήμης, των θεσμών, της οικονομικής πολιτικής και ιστορίας. Η μεγάλη σύνθεση που επιχειρείται αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στην ελληνική βιβλιογραφία, καθώς συγκεντρώνει σε ένα βιβλίο, χρήσιμο τόσο στους ειδήμονες, όσο και στους φοιτητές και το ευρύ κοινό, την πλήρη ιστορία για τη δημιουργία και εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τις μέρες μας. «Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο» είναι γραμμένο με τρόπο που να διαβάζεται εύκολα, όχι μόνον από ειδικούς, χάρη στη ρέουσα γραφή και ακρίβεια έκφρασης, χωρίς περιττές φλυαρίες. Η εξαιρετικά δουλεμένη δομή του, που αναπτύσσεται σε 3 μέρη, 19 κεφάλαια και 600 σελίδες με πολλές μικρές υποενότητες επιτρέπει στον αναγνώστη να ανατρέξει εύκολα και γρήγορα στο ειδικότερο θέμα που τον ενδιαφέρει. Τέλος, «Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο» είναι ένα εμπλουτισμένο βιβλίο (enhanced book) - Qrbiblio, διαθέτει δηλαδή ενσωματωμένη τεχνολογία στην έντυπη έκδοσή του με εμπλουτισμένο περιεχόμενο, στο οποίο ο χρήστης έχει πρόσβαση από όλες τις φορητές συσκευές ή τον υπολογιστή.

christodoulakis__dimopoulos__xouliarakis



Από αριστερά ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπυλος και ο αν υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης


Για το βιβλίο μίλησαν οι: Γιώργος Χουλιαράκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Μαριέττα Γιαννάκου, π. Υπουργός, π. Βουλευτής, π. Ευρωβουλευτής, Νικόλαος Χριστοδουλάκης, π. Υπουργός, καθηγητής και Άγγελος Κότιος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και καθηγητής. Οι τέσσερις ομιλητές τόνισαν πως πρόκειται για ένα βιβλίο - έργο αναφοράς, στο οποίο μπορεί να ανατρέξει κανείς για να λάβει ακριβή, εξαντλητική και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για τη δημιουργία και λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, σε 19 κεφάλαια το βιβλίο αναπτύσσει κατά τρόπο ευσύνοπτο και ευανάγνωστο και για τους μη ειδικούς, τις ευρωπαϊκές ιστορικές καταβολές, τα σημαντικά βήματα για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους θεσμούς, τις πολιτικές, και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την έως τώρα πορεία της, συγκεντρώνοντας όλα αυτά τα στοιχεία που λίγο-πολύ έχουμε ακούσει ή και ζήσει, αλλά θα θέλαμε να γνωρίζουμε καλύτερα.
Ανάμεσα στο κοινό διακρίναμε την π. Υπουργό και Καθηγήτρια Οικονομικών κα Λούκα Κατσέλη, τον π. Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον π. Υπηρεσιακό Υπουργό και πανεπιστημιακό κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια. 

Κυκλοφορεί ήδη η 2η έκδοσή του από τις Επιστημονικές Εκδόσεις Τζιόλα (www.tziola.gr) και κοστίζει €64,87.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης