«Γιατί;»: Η ξεχωριστή παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Νικολαΐδη με... άρωμα Κωνσταντινούπολης

«Γιατί;»: Η ξεχωριστή παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Νικολαΐδη με... άρωμα Κωνσταντινούπολης

Μουσική, τραγούδι και συναισθήματα «πλημμύρισαν» το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών - Γρηγόρης Βαλτινός και Δήμητρα Παπαδήμα στο πλευρό του συγγραφέα

stathis1
Μια πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών στους Αμπελοκήπους.

Ο πολυπράγμων Κωνσταντινουπολίτης ηθοποιός Στάθης Νικολαΐδης παρουσίασε την πρώτη του συγγραφική απόπειρα, με τίτλο «Γιατί;». Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με... άρωμα Κωνσταντινούπολης, που «ταξιδεύει» νοερά τους αναγνώστες του στην Πόλη.

Ποιος είναι όμως ο Στάθης Νικολαΐδης; Μια πολυτάλαντη προσωπικότητα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Σε νεαρή ηλικία ο νεόκοπος συγγραφέας ήρθε στην Αθήνα.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και συμμετείχε σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ, με τα οποία περιόδευσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έλαβε μέρος, ως ηθοποιός ή διευθυντής παραγωγής, σε περισσότερες από 60 τηλεοπτικές σειρές, ταινίες μεγάλου μήκους, καθώς και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις. Το «Γιατί;», όπως προείπαμε, είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου, καθώς και τον κόσμο που το «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή -πολλοί μάλιστα έδωσαν και το «παρών» στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, για να τον στηρίξουν.

Στη συνέχεια η εκδότρια Κάκια Ξύδη δήλωσε περήφανη, που ένας άνθρωπος όπως ο Στάθης Νικολαΐδης ανήκει στο δυναμικό του εκδοτικού οίκου ΠΝΟΗ.



Κλείσιμο


Το «παρών» στο πάνελ της εκδήλωσης έδωσαν επίσης οι αγαπημένοι ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης, Γρηγόρης Βαλτινός και Δήμητρα Παπαδήμα. Οι δυο τους ανέγνωσαν αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ ακούστηκαν και τραγούδια της Πόλης, με πρωταγωνιστές τους Πασχάλη Τόνιο, Μαρία Γράμψα και Βίκυ Καρατζόγλου.

Την παράσταση «έκλεψαν» ωστόσο οι ερμηνείες του Γρηγόρη Βαλτινού σε γνωστά και πολύ αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

Στο φινάλε της εκδήλωσης, ο Στάθης Νικολαΐδης «ομολόγησε» πως το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ενώ ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Λουκία και την κόρη του, Έλλη, στην οποία ανήκει και η επιμέλεια του εξωφύλλου του βιβλίου.



Την εκδήλωση στήριξαν τα Κωνσταντινουπολίτικα Σχολικά Σωματεία, ο Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών, ο Σύλλογος Ζαππείδων, ο Σύνδεσμος Κεντρικιάδων, ο Σύνδεσμος Ιωακειμειάδων και ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις Ζωγραφειωτών, 

Συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Καράλης.



Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΝΟΗ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης