Τέσσερα έργα του Banksy βγαίνουν στο σφυρί και... ταράζουν το Παρίσι

Τέσσερα έργα του Banksy βγαίνουν στο σφυρί και... ταράζουν το Παρίσι

Για νέο χτύπημα του αιρετικού street art καλλιτέχνη  ανησυχούν οι υπεύθυνοι του οίκου Artcurial, ενόψει της αυριανής δημοπρασίας

Banksy1_
Τον... πανικό έχει σπείρει στους εικαστικούς κύκλους του Παρισιού ο Banksy, εν αναμονή της αυριανής δημοπρασίας στον οίκο Artcurial. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο απρόβλεπτος street art καλλιτέχνης καθήλωσε κοινό και δημοπράτες στον οίκο Sotheby's, όταν το περίφημο «Κορίτσι με τo μπαλόνι» αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πώλησή του αντί 1,185 εκατ.€!

Στον παρισινό οίκο Artcurial έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι, χωρίς όμως να μπορούν να αποκλείσουν μια νέα παρέμβαση του Banksy.
«Εχουμε πάρει ήδη έξτρα μέτρα ασφαλείας και είμαστε σε εγρήγορση» δηλώνει στο CNN o Αρνό Ολιβιέ, υπεύθυνος της δημοπρασίας Search & Stop του οίκου Artcurial.
«Πάντως δεν νομίζω πως θα επαναλάβει το ίδιο... Ισως επιλέξει άλλο σύστημα παρέμβασης. Ο Banksy είναι μοναδικός καλλιτέχνης και πάντα εκπλήσσει. Δεν επαναλαμβάνεται! Γι'αυτό και βρισκόμαστε σε συναγερμό!» συμπληρώνει, επισημαίνοντας πως δεν θα τον... πείραζε να συμβεί κάτι αντίστοιχο με τους Sotheby's και στον οίκο Artcurial, μιας και θα έδινε τεράστια δημοσιότητα, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τις τιμές πώλησης!
Ο ίδιος ο 'Αλεξ Μπράντσικ, επικεφαλής στο τμήμα Σύγχρονης Τέχνης Ευρώπης στο Sotheby's, είχε δηλώσει πως «ο Banksy δεν κατέστρεψε ένα έργο τέχνης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, αλλά δημιούργησε ένα ακόμη».
«Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μα δε θα γεμίσουμε και γορίλες τις αίθουσες! Ο οίκος μας δεν είναι χρηματοκιβώτιο, ούτε δημόσιος θεσμός. Θέλουμε οι αγοραστές και οι επισκέπτες να χαίρονται», καταλήγει ο εκπρόσωπος του Artcurial.

Tα έργα του Banksy που περιλαμβάνονται στην αυριανή δημοπρασία είναι τρεις μεταξοτυπίες μεταξύ των οποίων η Ντόροθι από τον Μάγο του Οζ που ανακρίνεται από έναν αστυνομικό - με τιμή εκκίνησης τα 30.000 ευρώ - και ένα κόκκινο έργο που απεικονίζει τη Βασίλισσα Βικτώρια σε περίεργες περιπτύξεις, καθώς κι ένα αντικείμενο: Τον περίφημο ποντικό - σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη- που κρατά ένα πινέλο.

Κλείσιμο
Banksy2
Ο «ποντικός με το πινέλο» μεταξύ των έργων του Bansy που βγαίνουν αύριο στο σφυρί
Banksy4
«Queen Vic»: Το αιρετικό έργο του Bansky με τη Βασίλισσα Βικτώρια έχει τιμή εκκίνησης τα 3.500 ευρώ
Banksy3
«Κορίτσι με το μπαλόνι»: Η στιγμή της αυτοκαταστροφής στη δημοπρασία του Sotheby's, στις αρχές Οκτωβρίου - Μόλις είχε πωληθεί έναντι 1,185 εκατ.€
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης