Βίντεο: Μαγευτικές εικόνες από ανεξερεύνητο υποθαλάσσιο σπήλαιο στα Χανιά

Βίντεο: Μαγευτικές εικόνες από ανεξερεύνητο υποθαλάσσιο σπήλαιο στα Χανιά

«Ψάχναμε έξι χρόνια και καταφέραμε να το βρούμε»,  ανέφερε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Chania Diving Centre - Οι γεωλογικοί χάρτες «μαρτύρησαν» την ύπαρξή του

cave
Σε μία εντυπωσιακή ανακάλυψη προχώρησαν δύτες του Chania Diving Centre, εξερευνώντας για πρώτη φορά μια υποθαλάσσια σπηλιά στην περιοχή της Σπάθας.

«Δεν ήταν τυχαία η ανακάλυψη του σπηλαίου, ψάχναμε έξι χρόνια και καταφέραμε να το βρούμε με συστηματική έρευνα» ανέφερε στο zarpanews.gr ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του κέντρου, Νίκος Γιαννουλάκης.

Όπως τόνισε, γεωλογικοί χάρτες ήταν αυτοί που έδωσαν τις υποψίες και τις ενδείξεις για την ύπαρξη σπηλαίου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μαγευτικές εικόνες από ανεξερεύνητο υποθαλάσσιο σπήλαιο στα Χανιά


Ωστόσο, κάθε άλλο παρά επισκέψιμο είναι: «Δεν μπορούμε να κάνουμε συχνές επισκέψεις, πρέπει πρώτα να γίνει εξερεύνηση και χαρτογράφηση. Είναι τελείως ανεξερεύνητο, οπότε θα χρειαστούν έμπειροι δύτες, συντονισμένες προσπάθειες ατόμων που είναι εξειδικευμένοι στην σπηλαιοκατάδυση.»

Κλείσιμο
Για αυτούς ακριβώς τους σκοπούς, έχει συσταθεί ομάδα, πέρα από το απλό καταδυτικό πλαίσιο, που δοκιμάζει εξερευνήσεις σπηλαίων, ναυαγίων κλπ.

Πηγή: zarpanews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης