«In peace, I am one piece»: Ελληνίδα Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής στη Ρώμη ζωγραφίζει για καλό σκοπό

valina_romi

Οι καλλιτέχνες της Έκθεσης θα διαθέσουν τα χρήματα  για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών

Ομαδική έκθεση γνωστών και νεωτέρων ζωγράφων με έργα μικρών διαστάσεων με φιλανθρωπικό σκοπό, διοργάνωσε ο Σύλλογος του Ιδρύματος «Paola Decini» στον πολυχώρο «Spazio Tiziano», στη Ρώμη της Ιταλίας, από τις 7 έως 10 Ιουνίου.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Έκθεση θα διαθέσουν τα χρήματα από το έργο τους που θα πωληθεί, για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε το 2013 και έχει ως στόχο την προώθηση και την πολιτική υποστήριξη των προγραμμάτων για τη γυναίκα, σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που προωθούνται για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, ο σύλλογος σκοπεύει να χτίσει ένα σπίτι για την ημι-αυτονομία: μια εγκατάσταση υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας, που απευθύνονται σε γυναίκες θύματα βίας και των ανήλικων παιδιών τους ανηλίκους.
valina_romi2
Εικόνα από το χώρο της Έκθεσης

Σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα συμμετείχε και μια Ελληνίδα, η  Dr. Βαλίνα Γεροπάντα που εργάζεται ως ερευνήτρια, διδάσκουσα και σύμβουλος για τις επιπτώσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης στο δομημένο περιβάλλον και στο σύγχρονο πολιτισμό.

valina_geropada
valina_romi
Από την προσωπική συλλογή της Βαλίνας Γεροπάντα «οι γυναίκες του κόσμου», ο πίνακας με τίτλο «In peace, I am one piece», μια αλληγορία σε σχέση με τη διαταραχή της ψυχής της κακοποιημένης γυναίκας, έργο που συμμετείχε στην Έκθεση

Who is who

Η  Βαλίνα Γεροπάντα σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στην Πάτρα. Το 2009, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα της Οικιστικής και Αστικής Εξέλιξης των πόλεων από την Architectural Association του Λονδίνου, με εξειδίκευση στην αστικοποίηση των περιβαλλόντων καινοτομίας.

Από το 2009 εργάζεται ως ανεξάρτητος αρχιτέκτονας και τα έργα της έχουν βραβευτεί και εκτεθεί σε Ιταλία και Ελλάδα ενώ η διπλωματική της εργασία εκτέθηκε στην 1 η Αρχιτεκτονική Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης. Το 2016, της απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα στον τομέα της Αρχιτεκτονικής, Πολεοδομικού και Αστικού Σχεδιασμού με εξειδίκευση τις ‘Έξυπνες πόλεις (smart cities) από το Πανεπιστήμιο Sapienza. Το 2014 άρχισε να διδάσκει ηλεκτρονικά για διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Guglielmo Marconi και το 2016 της ανατέθηκε η δημιουργία και ο συντονισμός του μεταπτυχιακού προγράμματος MID.

Από το 2014 έως το 2017 συμμετέχει στη στρατηγική διεθνοποίησης του τμήματος ‘έρευνας και ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και παράλληλα εργάζεται σε δημοσιεύσεις σχετικά με τις έξυπνες πόλεις και το πολεοδομικό και αστικό σχεδιασμό με νέες τεχνολογίες. Οραματίζοντας έναν κόσμο προόδου, κοινωνικής ένταξης και υψηλής ποιότητας ζωής, επικεντρώθηκε σε έργα που γεφυρώνουν τις νέες τεχνολογίες της επικοινωνίας με την καινοτομία και την αναβίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς των πόλεων.

Με αυτόν τον τρόπο, έγινε ενεργή συμμετέχουσα στο διάλογο για το ρόλο της αρχιτεκτονικής σε μια τεχνολογικά καθοδηγούμενη κοινωνία.

Εργα από την προσωπική της συλλογή  
valina_romi1


romi4

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skourtis_main01

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας - Είχε γράψει μυθιστορήματα, σενάρια και στίχους τραγουδιών, ανάμεσά τους  τα «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» και «Φάμπρικα» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου

kefali_arlekinou

Ο πίνακας «Κεφάλι Αρλεκίνου» ήταν στα έργα που αφαιρέθηκαν στην «κλοπή του αιώνα» το 2012 – Όμως η είδηση ότι βρέθηκε κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως «η φάρσα του αιώνα» καθώς ο εντοπισμός του ήταν μέρος μίας... παράστασης αφιερωμένης σε διάσημο πλαστογράφο

MIckey_Maouse

Η πρώτη εμφάνιση του Μίκυ Μάους στον ομιλούντα κινηματογράφο έγινε το 1928 στην επτάλεπτης διάρκειας ταινία «Ατμόπλοιο Γουίλι»

indiana

Πρόκειται για ένα βυζαντινό ψηφιδωτό, το οποίο απεικονίζει τον Άγιο Μάρκο και είχε κλαπεί τη δεκαετία του 1970 από την εκκλησία της Παναγίας Κανακαριάς μετά  την τουρκική εισβολή

18
4239666

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού απαντά στα περί «δολοφονίας χαρακτήρα» που είχε καταγγείλει η κυρία Κοσκινά - «Οι ασάφειες, οι μικροπολιτικοί στόχοι, η απαξίωση, η εξουσιομανία και η προσωποποίηση των προβλημάτων δεν μας αφορούν»