Στο φως ο απόρρητος φάκελος της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

grigoris_labrakis

Η παρουσίαση του φακέλου θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης – Θα εκτίθενται και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας του 

Στη δημοσιότητα θα δοθεί ο απόρρητος φάκελος της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Η παρουσίαση θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 21 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης για τον «Φάκελο Λαμπράκη».


Πέραν των στοιχείων του φακέλου, η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό της εποχής, καθώς και τα ρούχα που φορούσε ο δολοφονηθείς βουλευτής την ημέρα της δολοφονίας του, στις 27 Μαΐου 1963.


Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί δημόσια ο Φάκελος Λαμπράκη στην πλήρη του μορφή, γεγονός που θεωρούν ότι έχει «ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική αξία για την Ηλιούπολη και για την Ελλάδα και αποτυπώνει με χαρακτηριστικά στοιχεία το κλίμα μιας δύσκολης εποχής για την Ελλάδα».


Η έναρξη της έκθεσης, που διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γρηγόρης Λαμπράκης» και τη «Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης» έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 21 Απριλίου, στις 19:30, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (Λ. Ειρήνης 14-16).

ΣΧΟΛΙΑ (1)

1η Φορα Φασιστερα

Ολοι οι Ρουβικωνες και λοιποι συριζαιοι παρακρατικοι θα δωσουν το παρον, για να εμπλουτισουν την τεχνογνωσια τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ilia1

 Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν οπτόπλινθο, μια πλίθα από πηλό, ψημένη στο καμίνι, διαστάσεων 22×22×4,5 εκ., η οποία φέρει στην μια όψη το αποτύπωμα του αριστερού πέλματος μικρού παιδιού, ηλικίας ως 6 ετών. Η ηλικία του παιδιού εκτιμήθηκε βάσει του μεγέθους του πέλματος. Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν το συγκεκριμένο εύρημα στο 2ο αιώνα μ.Χ.

ipiros-taxi-1

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Τσάβαλος φιλοδοξεί να προσφέρει σε όσους βρεθούν στις 3 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο τον καρπό της Ηπειρώτικης γης που είναι μια ωφέλιμη και πλούσια πνευματική τροφή.

opera

Η σκηνοθέτης Lindy Hume επιχειρεί να αναδείξει την πλευρά του εραστή-συμβόλου που ακόμη και στο τέλος του βίου του, αρνείται να δείξει μεταμέλεια και να σεβαστεί τα συναισθήματα της γυναίκας, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στην άβυσσο

9
Acropolis

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EHD): Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής, αλλά και να απολαύσουν την περιοδική έκθεση «Από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», δωρεάν, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.