Νέα αίτηση για γυρίσματα στο Σούνιο υποβάλλει μετά το «όχι» η εταιρεία παραγωγής στο ΚΑΣ

SOUNIO

Η νέα πρόταση περιλαμβάνει μειωμένες ώρες κινηματογραφικών λήψεων – Η εταιρεία ζητά μόνο πρωινά γυρίσματα – Το θέμα θα ξανασυζητηθεί τη Μεγάλη Τρίτη 

Νέα πρόταση θα καταθέσει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η εταιρεία παραγωγής, που ζητά άδεια για κινηματογράφηση για τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας του BBC.

Μετά την άρνηση του ΚΑΣ στο πρώτο αίτημα, η εταιρεία «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS - Παραγωγές Κινηματογράφου - Τηλεόρασης Α.Ε.» θα προτείνει μειωμένες ώρες κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο.

Η εταιρεία ζητά να γίνουν μόνο πρωινά γυρίσματα για τη σειρά, που στηρίζεται στο έργο του Τζον Λε Καρέ
«Η Μικρή Τυμπανίστρια», σε σκηνοθεσία του γνωστού Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ.

Το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου στο ΚΑΣ τη Μεγάλη Τρίτη.

Οι λόγοι που επικαλέστηκε το ΚΑΣ στο πρώτο «όχι»

Στη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου, το ΚΑΣ απέρριψε την πρόταση της εταιρείας για γυρίσματα στις 12 Απριλίου από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, καθώς θεωρήθηκε ότι «θα προκαλούσε αναστάτωση στην ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία του χώρου κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, που αναμένεται έντονη τουριστική κίνηση».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σημείωσε ότι «οι εναλλακτικές προτάσεις που αναπτύχθηκαν παρουσία και εκπροσώπου της παραγωγού εταιρείας, δεν ήταν ικανοποιητικές και τα μέλη δεν αποδέχτηκαν την πρόταση ως είχε». Για τον λόγο αυτό, η υπουργός Πολιτισμού, πριν την κοινοποίηση της ως άνω γνωμοδότησης προς την εταιρεία , «προέτρεψε την εταιρεία παραγωγής να καταθέσει νέα πρόταση με μειωμένο αριθμό ωρών για την κινηματογράφηση ή κατανομή των γυρισμάτων σε περισσότερες από μία ημέρες» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και καταλήγει λέγοντας ότι «το ΥΠΠΟΑ θεωρεί σημαντική, στηρίζει την παροχή επενδυτικού κινήτρου (cash rebate) και συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με στόχο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.»

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αστα να πάνε !

Με αλχημίες προσπαθούν να διορθώσουν τις μακακίες τους !! Δεν έχουν ούτε την παρρησία να παραδεχτούν ότι είναι ανόητοι .....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_1A392A_2

«Κάθε εικόνα πρέπει να έχει να πει κάτι», δήλωνε ο  ίδιος - Ξεκίνησε  από το σινεμά, αλλά λάτρεψε το φωτορεπορτάζ - Χαρακτηριστικό του το μελαγχολικό ασπρόμαυρο - Είχε φωτογραφίσει από τον Τσώρτσιλ και τον Βίλι Μπραντ,  μέχρι την Κάλας και τον Νταλί - Το 1999 ανακηρύχθηκε «Φωτογράφος του Αιώνα»

2
kast

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου οι κάτοκοι της Καστανιάς θα φιλέψουν όλους τους επισκέπτες κάστανα, τσίπουρα και τοπικά παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα στην πλατεία του χωριού συνοδεία παραδοσιακών ακουσμάτων της περιοχής

1