«The Nami Project»: Κέρδισε το στοίχημα!

«The Nami Project»: Κέρδισε το στοίχημα!

Οι παραδοσιακοί ήχοι της Κρήτης στην πρωτοποριακή urban εκδοχή τους - Η μουσική τεχνολογία, ο φυσικός ήχος, και οι εναλλαγές στον φωτισμό σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά γραφικά δημιούργησαν μία ονειρική μέθεξη

«The Nami Project»: Κέρδισε το στοίχημα!
Το ημερολόγιο έγραφε 4 Φεβρουαρίου 2018.  Ο Σταυρός του Νότου Plus έχει σχεδόν γεμίσει, ενώ οι μουσικοί βρίσκονται ακόμη στους διαδρόμους. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη για τις 22.30 και το Nami Project έτοιμο για την επίσημη πρώτη του.

Η ιδέα του «Nami Project» γεννήθηκε κατά την ενορχήστρωση του «Νάμι», του ομώνυμου δίσκου του Πέτρου Σαριδάκη, με εμπνευστή τον ίδιο τον ενορχηστρωτή, Μάριο Ζάρκο.

Είναι στηριγμένο στη μουσική και την ερμηνεία του Σαριδάκη, ενός σύγχρονου εκπροσώπου της κρητικής μουσικής, δεξιοτέχνη της λύρας, που καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να ενώνει το χθες με το σήμερα, προσδίδοντας στη μουσική παράδοση της Μεγαλονήσου μία εναλλακτική πινελιά, χωρίς να ξεπερνά τα όρια.

Παραδοσιακοί ήχοι της Κρήτης, αλλά και κομμάτια της προσωπικής του δισκογραφίας, μετουσιώθηκαν σε μία urban εκδοχή, πρωτοποριακή για τα εγχώρια μουσικά χρονικά, που μίλησε στο μυαλό και τις αισθήσεις.



Κλείσιμο
Η μουσική τεχνολογία, ο φυσικός ήχος, και οι εναλλαγές στον φωτισμό σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά γραφικά που στόλισαν μερικά από τα κομμάτια του «Nami Project» δημιούργησαν μία ονειρική μέθεξη, που έκαναν τον θεατή να περπατήσει ανάμεσα στους κήπους που περιγράφει το «Σεργιάνι».  

Η έντονη παρουσία των κρουστών, της κιθάρας  και του μπάσου στη διασκευή του τραγουδιού των Γκάτσου - Ξαρχάκου «Παλικάρι στα Σφακιά» «έντυσαν» το κομμάτι με έναν ιδιαίτερο σύγχρονο ήχο, αλλά με απόλυτο σεβασμό της ερμηνείας του Πέτρου Σαριδάκη στην αρχέγονη μορφή του.

Το κουιντέτο στη σκηνή του «Σταυρού» συμπλήρωσαν ο Γιάννης Πλυμάκης στο λαούτο, ο Ρένος Φίλος στην κιθάρα, ο Γιώργος Γκαραβούνης στα κρουστά και ο Βαγγέλης Καραπέτρος στο μπάσο.

Το programming και το arrangement ανέλαβε ο music engineer Μάριος Ζάρκος, σταθερός συνεργάτης του Πέτρου Σαριδάκη από τα πρώτα του βήματα έως σήμερα. Η εικόνα και τα γραφικά έφεραν την υπογραφή του Μάνου Σπυριδάκη, ενώ τον φωτισμό ανέλαβε ο Μάκης Αναστασάκης.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή...


«Σεργιάνι»


Απόσπασμα από το «Παλικάρι στα Σφακιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης