Πέτρος Σαριδάκης & Nami Project: Η κρητική μουσική στην urban εκδοχή της στον «Σταυρό του Νότου»

Πέτρος Σαριδάκης & Nami Project: Η κρητική μουσική στην urban εκδοχή της στον «Σταυρό του Νότου»

Ένα πρωτοποριακό project με διασκευές παραδοσιακών κρητικών ήχων από τον Πέτρο Σαριδάκη και τη μπάντα του σε ένα μεθεξιακό «πάντρεμα» της μουσικής τεχνολογίας, της εικόνας και του φυσικού ήχου

Πέτρος Σαριδάκης & Nami Project: Η κρητική μουσική στην urban εκδοχή της στον «Σταυρό του Νότου»
Εκεί που η παραδοσιακή μουσική συναντά την τεχνολογία, γεννιέται το «Nami Project». Μία φρέσκια ιδέα που συγκρούεται με τα στερεότυπα παρουσιάζοντας μία urban εκδοχή της κρητικής μουσικής.

Ένα μεγάλο στοίχημα που βάζει τις νότες να συνυπάρξουν με την εικόνα και την τεχνολογία. 

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ο Πέτρος Σαριδάκης και η μπάντα του ανεβαίνουν σκηνή του «Σταυρού του Νότου plus» και ανοίγουν την αυλαία του «Nami Project» για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Το «Nami Project» διασκευάζει παραδοσιακούς ήχους της Κρήτης, αλλά και κομμάτια της προσωπικής δισκογραφίας του Πέτρου Σαριδάκη σε έναν μεθεξιακό «πάντρεμα» της μουσικής τεχνολογίας, της εικόνας και του φυσικού ήχου. Ένα project που αναμένεται να μιλήσει στο μυαλό και τις αισθήσεις. 

Μία παράσταση πρωτοπόρα στα εγχώρια μουσικά χρονικά, αλλά με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση. 

«Πρώτο βιολί» της μοναδικής αυτής παράστασης ο Πέτρος Σαριδάκης, ένας δεξιοτέχνης της λύρας που καταφέρνει να συνδυάζει με εξαιρετική μαεστρία το παραδοσιακό με το σύγχρονο, στο τότε και το σήμερα, χωρίς να ευτελίζεται η αξία της μουσικής που εκπροσωπεί.


«Το σπαθί» από το Νάμι

Κλείσιμο


 Μαζί του ο Γιάννης Πλυμάκης στο λαούτο , ο Γιώργος Γκαραβούνης στα κρουστά, ο Ρένος Φίλος στην κιθάρα και ο Βαγγέλης Καραπέτρος στο μπάσο. 

Το programming και το arrangement έχει αναλάβει ο μουσικός engineer Μάριος Ζάρκος, σταθερός συνεργάτης του Πέτρου Σαριδάκη από τα πρώτα του βήματα έως σήμερα, ενώ η εικόνα και τα γραφικά φέρουν την υπογραφή του Μάνου Σπυριδάκη. 


The Nami Project

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 22.30 
Σταυρός του Νότου Plus (Φραντζή 14, Νέος Κόσμος)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0922 6975


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης