"Ιωάννης Βικέλας" στο Μουσείο Μπενάκη

"Ιωάννης Βικέλας" στο Μουσείο Μπενάκη

Μια τεράστια ανεξάντλητη διαδρομή, κτήρια που έχουν ήδη διαμορφώσει την ιστορία της σύγχρονης Αθήνας και ένα έργο...

"Ιωάννης Βικέλας" στο Μουσείο Μπενάκη
Μια τεράστια ανεξάντλητη διαδρομή, κτήρια που έχουν ήδη διαμορφώσει την ιστορία της σύγχρονης Αθήνας και ένα έργο που έχει καταφέρει να βγει από τα σύνορα της χώρας είναι μερικά μόνο από τα επιτεύγματα του φημισμένου αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα. 

Το μουσείο Μπενάκη τιμώντας το έργο του οργανώνει μια μεγάλη έκθεση σε συνεργασία με τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου που άνοιξε μόλις τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουλίου. Στην έκθεση που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο "Ιωάννης Βικέλας, Αρχιτεκτονικές Αναζητήσεις 1958-2010"μπορεί κανείς να δει επιλεγμένα έργα και μελέτες μιας διαδρομής πενήντα ετών.

Κλείσιμο
Ο Βικέλας είναι αυτός που έβαλε στη ζωή μας τους μεγαλεπήβολους πύργους-έχει μεταξύ άλλων σχεδιάσει τον πύργο των Αθηνών-αλλά και το ξενοδοχείο «President», το λεγόμενο «πράσινο κτίριο» στο ύψος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι και το «Αtrina» στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Το έργο του έχει βραβευτεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς: μεταξύ άλλων έχει εισπράξει βραβεία για τη νέα πτέρυγα του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Βας.Σοφίας, για το κτήριο της Ασφαλιστικής εταιρείας "Φοίνιξ" στην οδό Σταδίου και για το Κτήριο των Γραφείων της Εθνικής Τράπεζας, στην Πανεπιστημίου. Η έκθεση για το αρχιτεκτονικό έργο του Βικέλα είναι ανοιχτή στο "Μουσείο Μπενάκη", στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης