Η Άννα Ρεζάν σε βίντεο-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Η Άννα Ρεζάν σε βίντεο-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Τα συγκεκριμένα βίντεο γυρίζουν σαν δορυφόροι γύρω από το πλούσιο καλλιτεχνικό σύμπαν του Θεοδωράκη 

Από το 1987 έως το 2016 ο σκηνοθέτης Αστέρης Κούτουλας ακολούθησε τον Μίκη Θεοδωράκη σε πολλά ταξίδια έχοντας μαζί και την κάμερά του σε λειτουργία. 

Το υλικό που μαγνητοσκόπησε προέρχεται από πρόβες, συναυλίες, ηχογραφήσεις, παραγωγές όπερας και μπαλέτου, καθώς και προσωπικές συναντήσεις του καλλιτέχνη σε πάνω από 40 χώρες. 

Με αφορμή την κυκλοφορία αυτής μεγάλης ταινίας - ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη μερικά συνοδευτικά, ή ακόμα καλύτερα περιφερειακά βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας και επιχειρούν να βάλουν τον θεατή ακόμα πιο πολύ στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από τα μάτια καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν βαθειά από το έργο του.

Η σειρά αυτών των βίντεο ονομάζεται Satellite Clips, ένας τίτλος που εξηγεί ακριβώς την φύση του project. Τα συγκεκριμένα βίντεο γυρίζουν σαν δορυφόροι γύρω από το πλούσιο καλλιτεχνικό σύμπαν του Θεοδωράκη. 

Το τελευταίο εξ αυτών, λοιπόν, ανήκει στην Άννα Ρεζάν και έχει σαν τίτλο το όνομα της και μπορείς να το δεις ακριβώς παρακάτω. Να πούμε ότι αυτή είναι η  δεύτερη φορά που η Αννα “φλερτάρει” με τους Beatles, το 2015 είχε ερμηνεύσει το "happiness is a warm gun” σε PSA (Public Service Announcement) στη Νέα Υόρκη NYC, σε σκηνοθεσία του Amos Poe (στο Μετρό, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tainies_main01

Εξακολουθούν να πέφτουν οι νέες  αφίξεις σαν  χαλάζι. Ομως το «τραπέζι»  θα το σηκώσει όλο ο  «Solo»  του Star Wars. Ασε που είναι και  συναρπαστικό. Ολες οι άλλες μεταξύ  φθοράς και αφθαρσίας.  Και στον πάτο το «Taxi 5»

FB-event-cover-8__2_

Στις 2 Ιουνίου στον χώρο της Πειραιώς 260 μια διοργάνωση του six d.o.g.s. χωρίς προηγούμενο για την Ελλάδα - Η παγκόσμια αφρόκρεμα της ηλεκτρονικής και dance σκηνής σε μια οργιώδη επίδειξη του τι συμβαίνει τώρα στον πιο ανήσυχο χώρο της μουσικής