Κάννες: Η επέλαση του Netflix με Ντάστιν Χόφμαν, Άνταμ Σάντλερ, Έμα Τόμσον και Μπεν Στίλερ

Κάννες: Η επέλαση του Netflix με Ντάστιν Χόφμαν, Άνταμ Σάντλερ, Έμα Τόμσον και Μπεν Στίλερ

Ρεσιτάλ σκανδάλων: Βιασμοί, θυελλώδεις έρωτες και... Isis - τρόμος - Γαβράς: Καμία ρύθμιση χρέους μέχρι τις γερμανικές εκλογές - Μπέλα Χαντίντ - Τζούλιαν Μουρ: 1-0

Κάννες: Η επέλαση του Netflix με Ντάστιν Χόφμαν, Άνταμ Σάντλερ, Έμα Τόμσον και Μπεν Στίλερ
Οι Κάννες σε μια φρενίτιδα σκανδάλων υπό τη σκιά του τρόμοIsis!  Χτες το βράδυ, μισή ώρα πριν από την έναρξη μιας γαλλικής ιστορίας με τίτλο «Ο  σεβασμιότατος» (Le Redoutable) η αίθουσα «Debussy» εκκενώνεται όπως  όπως.

Οι   δημοσιογράφοι σχεδόν «εκσφενδονίζονται» από τα  σπρωξίματα των μπάτσων  και  τα  λυκόσκυλα με τις ειδικές  δυνάμεις εισβάλλουν  μπας και εντοπίσουν  κάποιον  εκρηκτικό μηχανισμό  του ISIS!

Ευτυχώς  τίποτα. Μάλλον επρόκειτο για φάρσα. «Λες να την έκανε ο Γκοντάρ;» είπε κάποιος χαμογελώντας σαρκαστικά!

Ο Ζαν Λικ Γκοντάρ, σήμερα 87, ο «θεός»  της γαλλικής πρωτοπορίας του εξήντα και του εβδομήντα. Το «τρομερό παιδί» που παρέα με τον Τριφό «κατεβάσανε» την οθόνη του Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 1968.  Ετσι  βιαίως οι «επαναστάτες» της Νουβέλ Βαγκ, «σφράγισαν»  το  Φεστιβάλ. Με αποτέλεσμα  ο Ρομάν Πολάνσκι, ως πρόσφυγας από την «σοσιαλιστική» Πολωνία, να τα βάλει μαζί τους, να τους κατηγορήσει  ως  «μικροαστούς και βολεμένους» (κάτι  σαν  Συριζαίοι εκείνης της εποχής) και να  σιχτιρίσει την ώρα και τη  στιγμή που βρέθηκε ανάμεσά τους. 

Ο Γκοντάρ από αριστερός, ακροαριστερός, αναρχοαυτόνομος, αναρχικός, Κινεζόφιλος και φανατικά αντισοβιετικός, επειδή  λέει οι Σοβιετικοί πρόδωσαν  την επανάσταση. Δεν ήταν αρκετά επαναστάτες  για τα γούστα του. Στην πραγματικότητα στρατευμένος με την  εγωπάθειά του, διαρκώς κόντρα στο κατεστημένο, από το οποίο, φυσικά, εισέπραττε τα απαραίτητα για να σκηνοθετεί τις ταινίες του!
Κλείσιμο





Στο κρεβάτι με την Μπε Μπε

Μαζί με τα παροιμιώδη ευφυολογήματά του- ένα  εξ αυτών «όλες οι προηγούμενες ταινίες  μου είναι για τα σκουπίδια»-είχε  διακριθεί και για τις ερωτικές του ιστορίες. Σχεδόν όλες οι πρωταγωνίστριές του είχαν «φιλοξενηθεί» στο κρεβάτι του. Ανάμεσά τους και η Μπριζίτ Μπαρντό. Ήταν το  1963 όταν ο Γκοντάρ, πάνω στα καλύτερά του, εξασφάλισε την Μπε Μπε ως πρωταγωνίστρια της ταινίας του «Η περιφρόνηση». Άλλο που δεν ήθελε η Μπριζίτ. Ο Γκοντάρ ένα πρώτης τάξεως «πλυντήριο» κουλτούρας για  ξεπλύνει τις «αμαρτίες»  της. Εκείνη μόλις 29. Αρτι αφιχθείσα από το κρεβάτι του Ροζέ Βαντίμ. Εκείνος 33!

Ανάμεσα στους θυελλώδεις έρωτες  του Ζαν Λικ  η σχέση του με την Αννα Καρίνα  αλλά και με την Αν  Βιαζέμσκι. Η ταινία του Μισέλ Χασαναβίτσιους «Ο  σεβασμιότατος» στηρίζεται  πάνω σ αυτές  τις  θυελλώδεις ερωτικές ιστορίες μ έναν Γκοντάρ (τον υποδύεται ο νοστιμότατος Λουί Γκαρέλ) στα όρια του παρανοϊκού, του απρόβλεπτου και του  ζηλιάρη!  Περιττό  να αναφερθώ στις συνεντεύξεις του. Περιβόλι ο τύπος. Σε μία απ αυτές όπου είχε ανακοινώσει ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο, πάνω σε χαρτοπετσέτα με την  εταιρεία Cannon  Films για  το γύρισμα του “Βασιλιά Λιρ”  με αμοιβή δύο εκατομμύρια δολάρια, κάποιος Βέλγος ονόματι Νοέλ Γκομπίν, ακτιβιστής “ζαχαροπλαστείου” (αν είναι δυνατόν να υφίσταται  τέτοιο  είδος) εκτόξευσε και  τον “έλουσε”  στο πρόσωπο με μια θηριώδη τούρτα. Αλλο που  δεν ήθελε. Ατάραχος ο Ζαν Λικ  άρχισε να  γλείφει την συνταγή  σα να μην  συμβαίνει τίποτα!




Μπέλα Χαντίντ vs Τζούλιαν Μουρ

Στο μεταξύ «Dress Du Jour»  (σα να λέμε «φόρεμα της ημέρας») ανακηρύσσεται η κατακόκκινη τουαλέτα Dior με την οποία είχε  τυλίξει  την  κορμάρα  της η Μπέλα Χαντίντ, το πρώτο μοντέλο του  2016. Δεν ξέρω αν  καταλάβατε. Η τουαλέτα βραβεύτηκε όχι η Μπέλα. Σ' αυτό τον αυτοσχέδιο  διαγωνισμό έχασε η μακριά τουαλέτα «Louis Vuitton» με την οποία είχε «τυλιχθεϊ» η Τζούλιαν Μουρ. Ως εκ τούτου Μπέλα-Τζούλιαν=1-0!









Ντάστιν Χόφμαν, Μπεν Στίλερ με Netflix

Περιττό να υπενθυμίσω ότι το μισό  Χόλιγουντ έχει καταφθάσει  εδώ για να «προσκυνήσει» και να «ευλογηθεί» από την Γαλλική κουλτούρα. Ανάμεσά τους ο Ντάστιν Χόφμαν ακριβώς στα ογδόντα του. Ακμαιότατος και φρεσκότατος. Με «συνοδούς»  τον Μπεν  Στίλερ και τον Ανταμ Σάντλερ. Τα δύο «παιδιά» του, στην κομεντί «Ιστορίες του Μέιροβιτς» με σκηνοθέτη τον Νόα Μπάουμπαχ, ένα  τύπο που προσπαθεί να καταξιωθεί ως συνεχιστής του Γούντι Αλλεν. Μοναδικό προσόν αυτής της ιστορίας είναι το  ρεσιτάλ ερμηνείας  του ογδοντάχρονου Ντάστιν. Το δεύτερο χαρακτηριστικό αυτής της ιστορίας είναι  πάλι  η Netfilx ως παραγωγός  της ταινίας.

Η  Netflix λοιπόν, όπως  εύκολα μπορεί να αντιληφθεί  κανείς,  με τον Χόφμαν, τον Στίλερ και με μια τόσο «κουλτουριάρικη» κομεντί τύπου Γούντι Αλλεν, επιχειρεί να «ξεπλυθεί» από κάθε συκοφαντία, πως δηλαδή το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το χρήμα. Και όπως φυσικά αντιλαμβάνεστε ουδείς, σκηνοθέτης και ηθοποιός, όσο μεγάλος κι αν είναι, θα αντισταθεί στην επέλαση της Netfilx!

Φυσικά ανάμεσα στα Χολιγουντιανά ονόματα είναι και  η Νικόλ Κίντμαν, η Εμα Τόμσον και πλήθος άλλων που μπαινοβγαίνουν στο Red Carpet!



Κώστας Γαβράς: «Μην περιμένετε ρύθμιση χρέους»


Και o Costa Gavras είναι  εδώ στις  Κάννες. Κι  αυτός 84 αλλά εξακολουθεί να μοιάζει με εξηντάρη «Το νερό  της Αρκαδίας είναι  που με βοηθάει». Ο Κώστας λοιπόν, που σήμερα είχε την ονομαστική του εορτή, μετράει εξήντα  δύο  χρόνια συνεχούς παραμονής στο Παρίσι. Λίαν συντόμως θα κυκλοφορήσει-και εν Ελλάδι-η αυτοβιογραφία του. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τον τίτλο» μου  είπε!

Με την ευκαιρία λοιπόν,  ο Κώστας  κερδίζει ένα ακόμα βραβείο. Αυτή  τη  φορά από την Γαλλική ραδιοφωνία, για τη συνολική προσφορά του. Βραβείο θα λάβει  και  στα μέσα Ιουνίου από τον Δήμαρχο Περιστερίου. Και από σχέδια; «Προσπαθώ να  γράψω ένα σενάριο».

Το πρώτο πράγμα  που  θα σε ρωτήσει είναι  φυσικά   για  την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. «Για το χρέος  δεν  νομίζω πως  θα γίνει κάτι. Ο Σόιμπλε είναι αμετακίνητος» του λέω. «Ο Σόιμπλε κάνει κουμάντο. Μέχρι να  τελειώσουν οι  εκλογές στην  Γερμανία  καμία ρύθμιση  χρέους    για την Ελλάδα». Ο Κώστας ανακουφισμένος που κέρδισε ο Εμανουέλ Μακρόν. Αναμενόμενο!

Βουδιστής σχεδιάζει να εξοντώσει Μουσουλμάνους

Σύμφωνα λοιπόν με το ντοκιμαντέρ «Venerable W»  ο  Βουδιστής μοναχός  από την Μπούρμα Βενέραμπλ Βιράθου είναι τόσο φανατικός που δεν  θα δίσταζε να εξόντωνε όλους τους   φονταμενταλιστές Μουσουλμάνους. Μπορεί και όλους!

Κοντά μ αυτή  την ιστορία προκύπτει και μια  άλλη  από Τυνησία όπου μια παρέα μπάτσων βιάζουν  κατ εξακολουθήση  μια νέα κοπέλα!

Ο Ρίντλει Σκοτ, ως παραγωγός προπουλάει το επερχόμενο σχέδιό του για την απαγωγή  του εγγονού του Πολ Γκετί, με πρωταγωνιστές Κέβιν Σπέισι, Μαρκ Ουόλμπεργκ και Μισέλ Ουίλιαμς

Και η Νικόλ Κίντμαν  δοκιμάζει  τουαλέτες  για την αυριανή πρώτη προβολή της ταινίας «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου. Πράγμα που  σημαίνει  ότι Νικόλ και  George θα  σουλατσάρουν στο κόκκινο  χαλί πλάι πλάι.  Lucky George!















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης