Η Ellie Goulding στο πλευρό των αστέγων

Η Ellie Goulding στο πλευρό των αστέγων

Η ποπ σταρ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την απόφαση τοπικού συμβουλίου του Hackney στο Λονδίνο, να επιβάλλονται πρόστιμα από 100 έως 1.000 λίρες στους άστεγους, που κοιμούνται σε δημόσιους χώρους της περιοχής

Η Ellie Goulding στο πλευρό των αστέγων
Τ'όνομά της δεσπόζει στην 8η θέση της λίστας με τους πιο πλούσιους μουσικούς, αλλά όπως φαίνεται, η Ellie Goulding δεν έχει χάσει την κοινωνική της ευαισθησία. Η Βρετανίδα τραγουδοποιός εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την απόφαση τοπικού συμβουλίου του Hackney του Λονδίνου, να επιβάλλονται πρόστιμα -από 100 έως 1.000 λίρες- στους άστεγους που κοιμούνται σε δημόσιους χώρους της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, περί προστασίας των δημόσιων χώρων (PSPO), οι αστυνομικοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι του Hackney μπορούν να απαιτούν από οποιονδήποτε να σταματήσει «να ζητιανεύει, να πίνει αλκοόλ, να παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά, να κοιμάται στον δρόμο, προκαλώντας προβλήματα».

Επίσης, ο κανονισμός επιτρέπει στους αστυνομικούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τις 1.000 λίρες, εάν κάποιος δεν το πληρώσει.


Κλείσιμο

«Κάποια συμβούλια στην Αγγλία αποφάσισαν να συμπεριφέρονται στους άστεγους σαν εγκληματίες και πρόκειται να τους επιβάλλουν και πρόστιμα», έγραψε η Goulding στο Twitter της, παροτρύνοντας τους 4.8 εκατ. followers της να υπογράψουν μια αίτηση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ζητώντας να καταργηθεί ο κανονισμός αυτός και να καταγγελθούν «οι διώξεις σε βάρος των αστέγων του Χάκνεϊ».

Στη συνέχεια η Goulding έγραψε στον λογαριασμό της: «Αναρωτιέμαι με εσάς στο συμβούλιο του Hackney. Πώς μπορείτε να φέρεστε έτσι σε ανθρώπους που είναι ευάλωτοι και σας χρειάζονται;», ενώ σε ένα άλλο μήνυμα τόνισε: «Το να είσαι άστεγος δεν είναι τρόπος ζωής, είναι μία έκτακτη λύση. Οι άστεγοι έχουν αυξηθεί κατά 79% στο Λονδίνο, από το 2010! Γιατί οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται αρκετά».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης