«Ηρακλής» γίνεται ο Σάκης Ρουβάς

«Ηρακλής» γίνεται ο Σάκης Ρουβάς


Έπειτα από την επεισοδιακή του βράβευση για την ερμηνεία του στις «Βάκχες» του Δημήτρη Λιγνάδη (βραβείο "Κάρολος Κουν") στον ρόλο του θεού Διονύσου, ο Σάκης Ρουβάς γίνεται ο ημίθεος «Ηρακλής» στη σκηνή του Πάνθεον

«Ηρακλής» γίνεται ο Σάκης Ρουβάς
Κρατώντας το βραβείο του «Κάρολου Κουν» για την ερμηνεία του στις «Βάκχες» του Δημήτρη Λιγνάδη και περισσότερο πεισμωμένος από ποτέ, εξαιτίας των αντιδράσεων που ξεσήκωσε αυτή του η βράβευση, ο Σάκης Ρουβάς γίνεται ο  ημίθεος «Ηρακλής» στη σκηνή του Πάνθεον.

Το μυθικό πρόσωπο στο οποίο αποδόθηκαν πλήθος από κατορθώματα ανάγοντας τον σε θρυλική μορφή ολόκληρου του ελλαδικού χώρου και άθλοι του, είναι το θέμα της παράστασης. Δίπλα στο Σάκη Ρουβά πρωταγωνιστούν, ως Ευρυσθέας η Ρούλα Πατεράκη, ως Αθηνά η Ναταλία Δραγούμη, ως Ήρα η Αγορίτσα Οικονόμου και ως Αρετή η Ελένη Ρουσινού.

Κλείσιμο
Το αρχικό κείμενο έγραψε ο ποιητής Στρατής Πασχάλης ενώ ο καθηγητής Γιάννης Λιγνάδης έκανε τη δραματουργική επεξεργασία. Η σκηνοθεσία είναι του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη ο οποίος επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια. Τη σύνθεση των τραγουδιών υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους, τους στίχους η Νίκη Παπαθεοχάρη και την ηχητική σύνθεση ο Γιώργος Πούλιος.

Ο σκηνοθέτης, σημειώνει:
«Η ζωή μας είναι μια διαρκής διαδικασία επιλογής και λήψης αποφάσεων. Με αυτήν την προοπτική, καθώς και δικός μου ήρωας ο Ηρακλής, θέλησα να προσπαθήσω να ταυτίσω την πορεία του με τη ζωή του κάθε ανθρώπου σε κάθε στιγμή της Ιστορίας. Το φοβισμένο του ξεκίνημα μπροστά σε ένα άγνωστο χαώδες Σύμπαν, τα εσωτερικά του ερωτήματα, η άσκηση της ελεύθερής του βούλησης και η σκληρή προσπάθεια για την κατάκτηση του στόχου, είναι και οι δικοί μας φόβοι και τα δικά μας ερωτήματα.

Ο Ηρακλής είναι ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία. Συνδύαζε τη θεϊκή και την ανθρώπινη φύση και είχε σαν στόχο την απελευθέρωση του ελληνικού κόσμου από το «κακό». Υπήρξε κι ένα πρόσωπο βασανισμένο από μια τρομακτική αμαρτία. Οδηγήθηκε στο να αναλάβει δώδεκα ακατόρθωτες προκλήσεις, αναζητώντας την εξιλέωση. Ένας μύθος βασισμένος σ’ έναν πραγματικό πολεμιστή. Ο Ηρακλής υπήρξε η εικόνα του ήρωα στην ελληνική κοινωνία, προορισμένος να υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλον»

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή & Σάββατο στις 20.00΄
Κυριακή στις 15.00΄ & 19.00΄
(Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 10.00΄: παραστάσεις για σχολε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης