Ένα βίντεο τρίλεπτης διάρκειας, με αντικείμενο και πάλι τον πολυσυζητημένο τάφο της Αμφίπολης, κάνει το γύρο του Διαδικτύου.
Πρόκειται για μια δημιουργία της ομάδας «Ancient Greece 3D», η οποία, όπως φαίνεται και από το όνομά της, επιχειρεί μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του τύμβου Καστά, παρουσιάζοντας, σε «slow motion», τον εντυπωσιακό τάφο.
Ξεκινώντας από τις Σφίγγες, η εικόνα περνά εν συνεχεία στο εσωτερικό του τάφου, στις Καρυάτιδες και στο εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης.
Ακολούθως, επιχειρείται μια πρώτη σύγκριση σε μέγεθος, από κάθε οπτική γωνία, με τον Παρθενώνα, τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας και το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας.
Κλείσιμο
Η ομάδα «Ancient Greece 3D» αποτελείται από τους Αποστόλη Θεωνά και Παναγιώτη Σταματόπουλο, οι οποίοι δημιούργησαν το βίντεο και το «έντυσαν» μουσικά με το «Great Drama» του Cyril Nikitin.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.