George Clooney: Θα κάνει ταινία το βρετανικό σκάνδαλο των υποκλοπών

George Clooney: Θα κάνει ταινία το βρετανικό σκάνδαλο των υποκλοπών

O χολιγουντιανός σταρ θα μιλήσει- μέσα από τη νέα του ταινία- για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε τη Βρετανία το 2011 και οδήγησε στο κλείσιμο την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της εποχής «News of the World».

George Clooney: Θα κάνει ταινία το βρετανικό σκάνδαλο των υποκλοπών
«Διακόσιες φορές έβαλα "κοριό" στα τηλέφωνα του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του αδερφού του, πρίγκιπα Χάρι και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον», παραδέχτηκε ο ρεπόρτερ της βρετανικής εφημερίδας «Νews of The World», Κλάιβ Γκούντμαν, από το εδώλιο του κατηγορουμένου, στην πολύκροτη δίκη που έγινε τον περασμένο Μάϊο, για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε το 2011, την Βρετανία.

Ο Γκούντμαν και άλλοι ρεπόρτερ και στελέχη της εφημερίδας κατηγορήθηκαν για δωροδοκίες αστυνομικών και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις- επί σειρά ετών- εκατοντάδων δημόσιων προσώπων. Οι αδίστακτες μεθόδοι των δημοσιογράφων που δούλευαν για την  για την εφημερίδα του αυστραλού μεγιστάνα Ρούμπερτ Μέρντοχ, «Νews of The World» σόκαραν πριν από τρία χρόνια την παγκόσμια κοινή γνώμη, όταν «έσκασε» το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η
εφημερίδα «Νews of The World» - η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία της εποχής, έκλεισε, μετά τις αποκαλύψεις.

Τους στενούς δεσμούς μεταξύ της αυτοκρατορίας του Ρούμπερτ Μέρντοχ με τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας  και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο βρετανικός ταμπλόιντ Τύπος, θα σχολιάσει μέσα από τη νέα του ταινία, ο George Clooney. Ο χολιγουντιανός σταρ θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το βιβλίο του  δημοσιογράφου της Guardian, Νικ Ντέιβις, με τίτλο «Hack Attack» που αναφέρεται στο πολύκροτο σκάνδαλο.

Αυτή η ιστορία αναμιγνύει «ψέματα, δωροδοκίες και εκβιασμούς στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης, και της μεγαλύτερης εφημερίδας του Λονδίνου», ανέφερε ο George Clooney. Και συνέχισε: «Ο Νικ είναι ένας γενναίος και πεισματάρης δημοσιογράφος και είναι τιμή μας να φέρουμε την ταινία του στην οθόνη».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Columbia, Michael De Luca, της κινηματογραφικής εταιρίας που έχει αναλάβει την παραγωγή δήλωσε: «Ως γιος δημοσιογράφου, ο George, ενδιαφέρεται για τον ρόλο που παίζει η δημοσιογραφία στις ζωές όλων μας- είτε αυτός είναι καλός, είτε κακός. Με την ταινία "Hack Attack", θα εξερευνήσει την σκοτεινή πλευρά της δημοσιογραφίας» είπε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης