Μετρολόγος: Το τρίτο μέρος μίας εικαστικής τριλογίας

Μετρολόγος: Το τρίτο μέρος μίας εικαστικής τριλογίας

Δείτε τα εντυπωσιακά έργα της έκθεσης

Μετρολόγος: Το τρίτο μέρος μίας εικαστικής τριλογίας
Με την έκθεση «Μετρολόγος» που αναφέρεται θεματικά και συμβολικά στο μετρολογικό ανάγλυφο της Σαλαμίνας, κλείνει το τρίτο μέρος μιας εικαστικής τριλογίας που ξεκίνησε με την παρουσίαση της έκθεσης, «Block σε Άσπρο – Μαύρο» και συνεχίστηκε με τη δεύτερη έκθεση, «Τόποι Block – Spots».  

Με τη λογική ενός διαδραστικού εγχειρήματος, o Mετρολόγος φιλοξενεί νέα έργα όλων των συμμετεχόντων των δυο προηγούμενων εκθέσεων και ταυτόχρονα νέων καλλιτεχνών. Έτσι συνεχίζεται ο εικαστικός διάλογος,  -προσθέτοντας, δράσεις και έργα, εικαστικές και ερευνητικές ματιές- πάνω στο ίδιο κεντρικό ερώτημα του Μέτρου και του Λόγου.

Κλείσιμο
Η έκθεση “χτίζεται”, οικοδομείται και αλλάζει, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από την έναρξη της εν λόγω διαδικασίας στις 10 Ιουνίου μέχρι και την  ημέρα των εγκαινίων
 «εν ενώ καιρό», ταυτόχρονα τη κάθε στιγμή της, υπάρχει και έχει την εικόνα ενός
ολοκληρωμένου project  ενός έργου που μεταλλάσσεται...





Έχοντας κοινή αναφορά στο Μετρολόγο οι εικαστικοί του project, των δυο προηγούμενων εκθέσεων, ορίζουν την επιφάνεια και τη βάση πάνω στην οποία αναστοχάζονται το Μέτρο και το Λόγο, δομώντας ή αποδομώντας, υπερβαίνοντας ή όχι τα όρια της γεωμέτρησης και του πραγματικού, για να ξαναβρεθούν στο “Μέτρο” ως ερώτημα, μέσω του διαλόγου και των διαφορετικών οπτικών και θέσεων.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην έναρξη του τρίτου μέρους Μετρολόγος είναι οι:
Georges Brehier, Κορνήλιος Γραμμένος, Γεωργία Δαμοπούλου, Λουκάς Ζιάρας, Σοφία Κυριακού, Αιμιλία Μπαντούνα, Αλεξάνδρα Νασιούλα, Ηλίας Πούλος, Μαρούσα Παραβάλου, Νίκος Σεπετζόγλου, Άγγελος Σκούρτης, Ελένη Φουντουλάκη, Κώστας Χριστόπουλος...





Ως ανοιχτή φόρμα στο τρίτο μέρος, Μετρολόγος, θα υπάρξουν συλλογικές συνθέσεις καλλιτεχνών και παράλληλα σεμινάρια με ομιλίες - συζήτησεις για το Μέτρο, το Λόγο και τη Τέχνη.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης