O Jeffrey Deitch στο Μουσείο Μπενάκη

Συζήτηση στο πλαίσιο της έκθεσης «Andro Wekua - Pink Wave Hunter» στην οποία θα συμμετέχει και ο πρώην γκαλερίστας και διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες.


Η έκθεση σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων, η οποία θα συνεχιστεί με ομαδική έκθεση στο κτήριο της οδού Πειραιώς, το καλοκαίρι του 2014.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει μια σειρά γλυπτικών αναπαραστάσεων κτηρίων που αντλούναπό τις παιδικές μνήμεςτου καλλιτέχνη, σκηνικό των οποίων είναι το Σοχούμι της Γεωργίας. Ο Wekua γεννήθηκε στο παραθαλάσσιο  Σοχούμι, όπου έζησε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν οι πολεμικές συγκρούσεις στην Αμπχαζία, ανάγκασαν την οικογένειά του να εγκαταλείψει την πόλη.

Πολλές από αυτές τις μνήμες επανέρχονται μέσα από το έργο του που αναβιώνει κτίρια, σπίτια και περιοχές της κάποτε πατρίδας του.

Η συζήτηση γύρω από το έργο του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου και ώρα 19:00
στο αίθριο του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι).

Ομιλητές:
Simon Castets, Διευθυντής, Swiss Institute/Contemporary Art, Νέα Υόρκη
Jeffrey Deitch, Art Dealer
Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr