Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος

93 χρόνια συμπλήρωνονται σήμερα από τη γέννηση του αξέχαστου ηθοποιού

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος
«Το όνειρο ενός ηθοποιού, σημαντικού ή ασήμαντου, δεν σταματά ποτέ. Αν ο ηθοποιός θέλει να ’ναι πραγματικά ηθοποιός αλλά και άνθρωπος, τα όνειρά του δεν πρέπει να σταματούν ποτέ...» έλεγε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο σπουδαίος ηθοποιός  που «έφυγε» από τη ζωή το 1999, σε ηλικία 79 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Νέου Θεάτρου ενώ ήταν ο πρώτος ηθοποιός που εμφανίστηκε ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση, στο μονόπρακτο «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το 1966.

Κλείσιμο
Ακολούθησαν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις στην θρυλική σειρά «Εκείνος και Εκείνος» με συμπρωταγωνιστή τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και σε άλλες όπως «Ο συμβολαιογράφος», «Χατζηεμμανουήλ», «Αλέξανδρος Δελμούζος», «Λαυρεωτικά», «Κλειδαρότρυπα» και στη σειρά του Κώστα Κουτσομύτη «Η αγάπη άργησε μια μέρα».

Από τους πιο χαρακτηριστικούς του ρόλους ήταν αυτός του αυστηρού καθηγητή στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Νόμος 4000» και του παππού στην σειρά «Εκμέκ παγωτό» που παίχτηκε στο Μega στις αρχές τη τηλεοπτική σεζόν 1991-1992.

Για πρώτη φορά ανέβηκε στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, το 1942 παίζοντας μαζί με τον δάσκαλό του, Κάρολο Κουν, στην «Αγριόπαπια» του Ιψεν. Κοντά στον Κουν έμεινε μέχρι το ’49, ερμηνεύοντας περισσότερους από 30 ρόλους που τον καθιέρωσαν πρωταγωνιστή του ελληνικού θεάτρου.

Χρονιά-ορόσημο στην καριέρα του, το 1958. Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ιδρύει το «Νέο Θέατρο που λειτουργεί έως το 1966 με πρωταγωνίστρια την τότε σύντροφό του Μαρία Αλκαίου. Στα χρόνια της δικτατορίας έφυγε για το Παρίσι και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1970.

Συνεργάστηκε με διάφορους ιδιωτικούς θιάσους, καθώς επίσης και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ παράλληλα διδάσκει στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης. Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής εργαστηρίου υποκριτικής τέχνης για νέους ηθοποιούς. Πέθανε το 1999 από καρδιοαναπνευστική ανακοπή στη Γενική Κλινική Αθηνών.

Δείτε απόσπασμα από συνέντευξη του ηθοποιού:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης