Ο Κένεθ Μπράνα σε απευθείας σύνδεση από το Λονδίνο με τον Μακμπέθ του στο Μέγαρο

Ο Κένεθ Μπράνα σε απευθείας σύνδεση από το Λονδίνο με τον Μακμπέθ του στο Μέγαρο

O μοντέρνος Λόρενς Ολίβιε της Βρετανίας, είναι από τους πιο αγαπητούς θεατρικούς ηθοποιούς στην Βρετανία αλλά και ο πιο ευέλικτος κινηματογραφικός ηθοποιός με σωρεία διαφορετικών ρόλων, με άλλα λόγια ο Κένεθ Μπράνα, επιστρέφει με Σέξπιρ

Ο Κένεθ Μπράνα σε απευθείας σύνδεση από το Λονδίνο με τον Μακμπέθ του στο Μέγαρο
Συγκεκριμένα ο ηθοποιός ανεβαίνει στη σκηνή υποδυόμενος τον Σκωτσέζο βασιλιά Μάκβεθ, σε μια ιλιγγιώδη νέα παραγωγή, που κόβει την ανάσα, καθηλώνει κοινό και κριτικούς και μας πείθει ότι ο Σέξπηρ μπορεί να είναι συναρπαστικός. O Μάκβεθ είναι η δεύτερη της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής για τέταρτη συνεχή χρονιά προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.

 

Το έργο μεταδίδεται  σε μαγνητοσκόπηση από το Διεθνές  Φεστιβάλ Μάντσεστερ (παράσταση της 20ης Ιουλίου 2013) και μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για 22 Οκτώβρίου το Μέγαρο Μουσικής ανακοίνωσε και δεύτερη ημερομηνία.

Κλείσιμο

Ο Κένεθ Μπράνα βρισκόταν στο  χώρο της παράστασης τέσσερις ώρες πριν από την έναρξή της και θεωρεί τον Μάκβεθ έναν από τους δυσκολότερους ρόλους που έχει ερμηνεύσει. Αν και είναι κατά πολύ συντομότερος από εκείνους του Άμλετ, του Ριχάρδου ΙΙΙ ή του Ιάγου, είναι πυκνός και έντονος και εξαιρετικά απαιτητικός από τον ηθοποιό, όπως λέει ο ίδιος. Από τότε που όρμησε στη σκηνή ως παράφορος  Ερρίκος V στα μέσα της δεκαετίας του 80, ο Κένεθ Μπράνα, στα 52 του σήμερα, έχει κάνει σχεδόν τα πάντα: έχει σκηνοθετήσει, έχει γράψει και έχει παίξει σε χολιγουντιανές παραγωγές, έχει φτιάξει έναν δικό του περιφερόμενο θίασο, έχει συναγωνιστεί με τον Ολίβιε στον κινηματογραφικό Σέξπηρ, έχει παίξει στην τηλεόραση τον σκυθρωπό Σκανδιναβό ντεντέκτιβ Βαλάντερ και δεν έχει μετανιώσει για κανέναν από τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει. «Προσπαθώ να μην ζω με τύψεις» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

   

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 €, 7 € (φοιτητικά)

Πληροφορίες για το κοινό στο  τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

 

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες χωρίς  διάλειμμα - Με  ελληνικούς υπότιτλους

 

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων (Τρίτη 22 Οκτωβρίου, 9 μμ. SOLD OUT) προστίθεται μια ακόμη προβολή τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ώρα 9μμ Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης