Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γίνεται ξανά ο κύριος Γκρην

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γίνεται ξανά ο κύριος Γκρην

Η περσινή καλλιτεχνική επιτυχία των 25.000 εισιτηρίων «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» του Τζεφ Μπάρον ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο «Άνεσις» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γίνεται ξανά ο κύριος Γκρην
Μία από τις καλύτερες παραστάσεις της περσινής θεατρικής χρονιάς επιστρέφει (από 2/10) για 2η συνεχή χρονιά στο Θέατρο «Άνεσις». Μετά από  τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος σκηνοθετεί και πάλι τον εαυτό του και ενσαρκώνει τον ιδιόρρυθμοκύριο Γκρην, έναν στριφνό ηλικιωμένο άντρα του οποίου η ζωή αναστατώνεται από την παρουσία ενός νεαρού άντρα. Τον ρόλο του Ρος Γκάρντινερ  ενσαρκώνει ο Τάσος Ιορδανίδης.

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Τζεφ Μπάρον. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και από τότε έχει παρουσιαστεί σε σαράντα χώρες με παραπάνω από τετρακόσια θεατρικά ανεβάσματα και έχει μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες.

Κλείσιμο
Πρόκειται για μία τρυφερή ανθρώπινη ιστορία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων. Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο σαν μία ''κωμωδία με δραματικές προεκτάσεις''.Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη (επιβεβλημένη από το δικαστήριο) ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο. Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται.

Η πρεμιέρα της παράστασης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Σκηνικά- κοστούμια: Απόστολος Βέττας

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος : 16 ευρώ
Μειωμένο : 12 ευρώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης