«Βλέμμα στην Άνδρο» η έκθεση ζωγραφικής του Γ. Παπασάικα
Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Άνδρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου
Χρήστος Μπόκας
Είναι σίγουρα δύσκολο και μάλλον παράλογο ένας ζωγράφος να επιχειρήσει να εξηγήσει με λόγια τι προσπαθεί να πει με τη γλώσσα της ζωγραφικής.
Πιο εύκολα όμως, φανερώνονται στο βλέμμα του και γίνονται αντιληπτά όλα εκείνα τα περιστατικά και όλα τα απαραίτητα στοιχεία εντός μιας εικόνας, στην οποία αναγνωρίζει έναν δρόμο, μέσω του οποίου μπορεί η ζωγραφική του να «μιλήσει».
Κάθε τέτοια στιγμή γεννιέται ενθουσιωδώς η επιθυμία του για ζωγραφική. Τέτοιες εικόνες αποτέλεσαν έναυσμα του εγχειρήματος μιας ζωγραφικής αφήγησης της συνάντησης του ζωγράφου Γιώργου Παπασάικα με το πολυποίκιλο σκηνικό του νησιού της Άνδρου, το οποίο επισκέφτηκε βοηθώντας τον γλύπτη πατέρα του, Βασίλη, στην τοποθέτηση του αγάλματος «Η Γυναίκα του Ναυτικού».
Έργα καμωμένα με τέμπερα κεριού προτείνουν στον θεατή μία διέξοδο από τον σημερινό φρενήρη ρυθμό κατανάλωσης της «εικόνας»
Έργα καμωμένα με τέμπερα κεριού, ένα ξεχασμένο υλικό, προτείνουν στον θεατή μία διέξοδο από τον σημερινό φρενήρη ρυθμό κατανάλωσης της «εικόνας».
Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Άνδρου (Παγοποιείο Μαντζαβελάκη) θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 20:00, με διάρκεια έως τις 31 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά 19:00–21:00, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα λειτουργεί και το πρωί 11:00–13:00.
Τέτοιες εικόνες αποτέλεσαν έναυσμα του εγχειρήματος μιας ζωγραφικής αφήγησης της συνάντησης του ζωγράφου Γιώργου Παπασάικα με το πολυποίκιλο σκηνικό του νησιού της Άνδρου
Καθηλωτικές εμπειρίες σε έναν εμβληματικό προορισμό που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την ψυχαγωγία και την απόλαυση, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη της κοινότητας του Ploom*.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς