Μια πολιτική σάτιρα εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, που εκτυλίσσεται στη Βουλγαρία λίγο μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αποτελεί η ελληνικής συμπαραγωγής, βραβευμένη ταινία «Θρίαμβος» των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοβ που θα βγει στις αίθουσες στις 27 Μαρτίου στον κινηματογράφο Newman. Πρόκειται για το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας που ξεκίνησε το 2014 με το «Μάθημα» και συνεχίστηκε το 2016 με τη «Δόξα» (2016).
Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα «Platform», και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις, όπως το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Ηθοποιού, Καλύτερου Σεναρίου, το Βραβείο Κοινού και το Βραβείο της Ένωσης Βούλγαρων Κινηματογραφιστών, στο Golden Rose Bulgarian Feature Film Festival 2024.
Η χώρα βρίσκεται σε σύγχυση, οι κυβερνήσεις αλλάζουν διαρκώς, ενώ στους δρόμους της Σόφιας ξεσπούν διαδηλώσεις. Την ίδια στιγμή, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, μια μυστική ομάδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών, σε συνεργασία με ένα μέντιουμ, αναζητά μια εξωγήινη ηγετική δύναμη, η οποία - σύμφωνα με τις θεωρίες τους - θα επαναφέρει τη χαμένη δόξα της Βουλγαρίας και θα οδηγήσει τη χώρα στον απόλυτο θρίαμβο.
Η ταινία διαθέτει ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Μπακάλοβα, υποψήφια για Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «Borat Subsequent Moviefilm», και συμμετοχές των Μαργκίτα Γκόσεβα, Τζούλιαν Βέργκοφ και Τζούλιαν Κοστόφ. Το μοντάζ υπογράφει ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ (Poor Things, The Favourite), ενώ τη μουσική συνέθεσε ο Θοδωρής Οικονόμου.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.