«Μικρός Ήρως»: Οι περιπέτειες του Γιώργου Θαλάσση στο θέατρο Νέος Ακάδημος
Το περιοδικό που μεγάλωσε γενιές παιδιών ξαναζωντανεύει στο θεατρικό σανίδι
Ο «Μικρός Ήρως» του Στέλιου Ανεμοδουρά, το περιοδικό - θρύλος με το οποίο μεγάλωσαν πολλές γενιές παιδιών, «ζωντανεύει» από το Kids Theater και την Αθανασία Καλογιάννη, από 20 Οκτωβρίου, στο θέατρο Νέος Ακάδημος.
Η παράσταση αφηγείται τις περιπέτειες του Γιώργου Θαλάσση, του ατρόμητου «παιδιού-φάντασμα», και της παρέας του, της Κατερίνας και του σπαρταριστού «Σπίθα», σε μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τη νοσταλγία του ελληνικού κόμικ με τη φρεσκάδα του σύγχρονου θεάτρου.
Σε ένα «σήμερα» γεμάτο συγκρούσεις, πολέμους και αδικία, ο «Μικρός Ήρως», επίκαιρος όσο ποτέ, έρχεται να δώσει τον γενναίο αγώνα για την ελευθερία και το δίκαιο και να εμπνεύσει αισιοδοξία για το αύριο.
Παίζουν οι ηθοποιοί Φανούρης Λαρεντζάκης, Πέτρος Λιόντας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάτα Παπασιδέρη, Πέτρος Πέτρου, Γεωργία Σωτηριανάκου ενώ επί σκηνής τραγουδά ζωντανά η Πέννυ Μπαλτατζή.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.