Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τιμώντας την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, διοργάνωσε χθες, 8 Ιουλίου, μια ξεχωριστή μουσική γιορτή/αφιέρωμα με τον κορυφαίο Διονύση Σαββόπουλο στο ιστορικό Ηρώδειο.
Το Ηρώδειο ήταν κατάμεστο στην πρώτη συναυλία που πραγματοποιήθηκε χθες, προσφέροντας συγκίνηση και ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους και σήμερα ακολουθεί η δεύτερη συναυλία που αναμένεται να είναι εξίσου μαγευτική.
Δείτε το βίντεο
Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με αφορμή την επέτειο, δημιούργησε μια μουσική αναδρομή στα τραγούδια που συνδέθηκαν με τη Μεταπολίτευση, την κατάκτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα και την ελπίδα.
Εστιάζοντας στους μουσικούς σταθμούς της περιόδου 1973-1983, ο Σαββόπουλος κάλεσε σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαρία Φαραντούρη να τραγουδήσουν μαζί του επιτυχίες της εποχής, καθώς και έργα των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου και Λάγιου.
Συνοδευόμενοι από μια μπάντα αναγνωρισμένων δεξιοτεχνών μουσικών και υπό τις ενορχηστρώσεις του Γιώτη Κιουρτσόγλου, του Σταύρου Λάντσια, και τη χορωδία της ΕΡΤ, οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.
Το κοινό, συγκινημένο και εντυπωσιασμένο, συμμετείχε ενεργά, σιγοτραγουδώντας και χειροκροτώντας θερμά καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Η δεύτερη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα αναμένεται να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία, κλείνοντας αυτές τις δύο ιστορικές βραδιές στο Ηρώδειο.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη βραδιά, με τους θεατές να σχολιάζουν πόσο σημαντική είναι η μουσική που ενώνει και συγκινεί, τιμώντας παράλληλα τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας.
Δείτε φωτογραφίες
Με τη Μαρία Φαραντούρη
Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη Δήμητρα Γαλάνη
Με τον Γιώργο Νταλάρα
Χρήστος Θηβαίος και Πάνος Μουζουράκης
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.