Προσβλητικός ο τρόπος που το Βρετανικό Μουσείο νοικιάζει τους χώρους του, λέει ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης

Προσβλητικός ο τρόπος που το Βρετανικό Μουσείο νοικιάζει τους χώρους του, λέει ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιστροφή των Γλυπτών στη χώρα μας

diethintis-mouseio-akropolis
Προσβλητικό χαρακτήρισε ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης τον τρόπο κατά τον οποίο το Βρετανικό Μουσείο νοικιάζει τους χώρους του, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Νίκος Σταμπολίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιστροφή των Γλυπτών στη χώρα μας.

«Eπειδή το Βρετανικό Μουσείο έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από 1 δισεκατομμύριο στερλίνες. Επομένως, κοιτάζει να νοικιάζει τους χώρους του με έναν τρόπο που τον θεωρώ προσβλητικό. Θα σας πω γιατί. Όταν βλέπω τους ανθρώπους, δεν ήμουν εκεί, αλλά βλέπω τις εικόνες, να στρέφουν τα νώτα τους στην αισθητική, αυτό ήδη προκαλεί. Εγώ δεν θα το έκανα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπολίδης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czm35qxpnu89)

Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξος για την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα απάντησε «έχω πει και το επαναλαμβάνω: εάν δεν ήμουν αισιόδοξος, δεν θα ήμουν εδώ. Αν εγώ κόψω τα μέλη σας και μείνει ο κορμός σας επομένως είναι βαρβαρότητα. Στο καλύτερο μουσείο του κόσμου, θέλετε να τα πάτε στο Μετροπόλιταν; Να τα πάτε στην Αυστραλία; Όπου θέλετε να τα πάτε, με τα καλύτερα led φώτα να τα φωτίσετε, δεν θα έχουν ποτέ το βιωματικό κομμάτι των εποχών του φωτός, με πανσέληνο, ασέληνη νύχτα, με πρωί, με απόγευμα, με τις μυρωδιές που έχει κάθε φορά η διαφορετική εποχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Κέιτ Μίντλετον: Νέα σενάρια για την υγεία της - Γιατί ήταν τόσο διαφορετική στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της

Instagram: Πώς οι προαγωγοί το χρησιμοποιούν για να στρατολογούν γυναίκες - Τα κρυφά hashtags και το δέλεαρ των χρημάτων

Κασσελάκης: «Δεν θα αποφύγεις τις απαντήσεις» λέει η κυβέρνηση για την εταιρεία στο εξωτερικό - Επίθεση στη Δικαιοσύνη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης