Ανθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή: Η τεχνολογία συναντά την Τέχνη

Ανθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή: Η τεχνολογία συναντά την Τέχνη

Μια νέα μορφή τέχνης όπου η πραγματικότητα και το φανταστικό συνυπάρχουν δημιούργησαν δύο καλλιτέχνες από τη Λάρισα

OLOGRAMMA_2
Σε μια επαρχιακή πόλη, μακριά από τα φώτα της Αθήνας, γεννήθηκε μια τρελή ιδέα. Δύο καλλιτέχνες, η πιανίστρια Έλενα Ξυδιά ο Σκηνοθέτης Πασχάλης Μάντης και η ομάδα τους ονειρεύτηκαν μια νέα μορφή τέχνης, όπου το πραγματικό θα συναντούσε το φανταστικό με πρωτόγνωρο τρόπο. Η σπίθα της δημιουργικότητας άναψε σε ένα ήσυχο στούντιο της Λάρισας.

Hologram

Τα δάχτυλα της πιανίστριας Έλενας Ξυδιά που χόρευαν πάνω από στα πλήκτρα ενός πιάνου ήταν η έμπνευση για κάτι νέο και άνοιγε έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων στην τέχνη με την τεχνολογία των ολογραμμάτων. Ξεκίνησαν με μικρά βήματα, δημιουργώντας απλά στατικά ολογράμματα. Σιγά σιγά, όμως, η φιλοδοξία τους μεγάλωνε με στόχο πάντα την παράσταση πειραματίστηκαν σε μικρότερα προτζεκτ που πήραν τη θέση τους και εντυπωσίασαν.

Κλείσιμο
1-PROTO_THEMA-
3-moysiki_kai_fegari_ologrammata
Οι μουσικοί με φλάουτο, ακορντεόν και το φεγγάρι είναι ολογράμματα

Όπως στο Εθνογραφικό Μουσείο της Λάρισας παρουσίασαν με ολογράμματα με την ιστορία του θεσσαλικού Τύπου, από το 1900-1970, μια παραγωγή στην οποία ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου η ζωή μιας εφημερίδας από άλλη εποχή.

Hologram The history of journalism /The Folklore Museum of Larissa


Συνεργάστηκαν με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το οποίο εγκαινίασε στο στη Λάρισα την έκθεση «Επανασύσταση ’21: Θεσσαλία». Εκεί δημιουργήσαμε έναν τεράστιο πάπυρο της Επανάστασης του ’21 που γράφεται μόνος του και αφηγείται την ιστορία του. Έφτιαξαν την πρώτη φάτνη ολόγραμμα που έχει γίνει ποτέ, η οποία θα παρουσιάστηκε πέρυσι τα Χριστούγεννα, στον Δήμο Αγιάς με τεράστια επιτυχία ζωντανεύει μπροστά στον θεατή η σκηνή της Γέννησης.

η πρώτη ολογραμματική  φάτνη στον κόσμο


Παρουσιάστηκε ο πρώτος ολογραμματικός ξεναγός στην ΔΕΘ

HOLOGRAM-Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ


Ένα ολόγραμμα είπε χρόνια πολλά με διαφορετικό τρόπο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τα χριστούγεννα

ΤΟ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΙΠΤΑΜΕΝΗΣ ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


«Το δουλεύαμε σαν ιδέα πάρα πολλά χρόνια. Υπήρχε η τεχνική στην Αμερική,αλλά σαν show χωρις σενάριο χωρίς μια ιστορία εμεις προσπαθησαμε να βρουμε νέους τρόπους πολύ καινοτόμους  να το παρουσιάσουμε. Τελικά πέτυχε το πείραμα και ο κόσμος τα έχει αγκαλιάσει πάρα πολύ», λένε.

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Δημιούργησαν την πρώτη τους παράσταση. "Το Κονσέρτο Ενός Παράδοξου Κόσμου" που άνοιξε τις πόρτες σε μια νέα μορφή τέχνης Στη σκηνή, ολογράμματα μουσικών και ηθοποιών ζωντανεύουν, χορεύουν μαζί με τους πραγματικούς καλλιτέχνες. Ο θεατής βυθίζεται σε ένα μαγικό ταξίδι, όπου τα όρια του αληθινού και του φανταστικού συγχωνεύονται και η φαντασία κυριαρχεί. Δύο πιανίστριες, και οι δύο με το όνομα Έλενα Ξυδιά, ταυτόχρονά στη σκηνή: Η μία, ζωντανή και παρούσα, η άλλη, ολόγραμμα που ξεπροβάλλει από το άυλο.

4-aristeri_olograma
To oλόγραμμα είναι στα αριστερά
5-aristeri_ologramma
To oλόγραμμα είναι στα αριστερά
6-

Η μάχη μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας ξεκινά, καθηλώνοντας το κοινό. Η παράσταση "Το Κονσέρτο Ενός Παράδοξου Κόσμου" σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το θέατρο. Οι θεατές ενθουσιάζονται, συγκινούνται και κλαίνε με το νέο αυτό είδος τέχνης. Βυθίζονται σε έναν κόσμο παράδοξου μαγείας και τεχνολογικής καινοτομίας, όπου οι μουσικοί και οι χορευτές εμφανίζονται ως ολόγραμμα, ζωντανεύοντας ανεξήγητα μπροστά στα μάτια τους.

Ένα άλλο είδος τέχνης γεννιέται και ήρθε για να μείνει, αφήνοντας το στίγμα της στον κόσμο της τέχνης και της ψυχαγωγίας. Η ιστορία των δύο καλλιτεχνών είναι μια ιστορία δημιουργικότητας, επιμονής και πίστης στα όνειρα. Μας εμπνέει να κυνηγήσουμε τα δικά μας όνειρα, ό,τι κι αν είναι αυτά, και να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο. Ας βουτήξουμε, λοιπόν, στον κόσμο της νέας παράδοξης και όμορφης αυτης Τέχνης και ας αφεθούμε στη μαγεία της!

Και δυο λογια για το piano project

Elena Xidia - Yann Tiersen La noyee (Kastoria lake)


Elena Xidia-Flying Piano-Stunning pianist floating over the Vale of Tempe  (incredible video)


Η ανάγκη για την προώθηση του πολιτισμού της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της προστασιάς του περιβάλλοντος με εντελώς νέο τρόπο , οδήγησε στη δημιουργία του πιανου προτζεκτ. Σκηνοθετήθηκε και υλοποιήθηκε για την Ελλάδα απο τον Πασχάλη Μάντη και την Ελενα Ξυδιά στοχεύει στην προώθηση του Ελληνικού πνεύματος και την ανάδειξη σημείων πολιτιστικής αλλά και φυσικής κληρονομιάς των Ελληνικών Πόλεων και Περιοχών, παγκόσμια.

Το Piano natural heritage project είναι ένα εθελοντικο και από τα πιο καινοτόμα projects, και πλεον με την αιγίδα του ΕΟΤ. Το ταξίδι μας ξεκίνησε όταν αποφασίσαμε να μεταφέρουμε ένα πιάνο στα Μετέωρα, ένα απο τα μεγαλύτερα παγκοσμίως μνημεία φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, συνέχισε στη Σκιάθο όπου τοποθετήσαμε ένα πιάνο πάνω σε ιστιοφόρο, και τελικά αποφασίσαμε το πιάνο μας να το κάνουμε να πετάξει, αιωρούμενο 50 μέτρα πάνω από τον ποταμό Πηνειό, δεμένο σε τεράστια μπαλόνια ανάμεσα στην μαγική κοιλάδα των Τεμπών
7-flaouto_ologramma4
Το ολόγραμμα είναι με το φλάουτο
8-
11-8eatro_aliki_sold_out
Sold out το θέατρο Αλίκη

Η μοναδικότητα, η πρωτοτυπία και η εμπνευσμένη προσέγγισή έχουν απονείμει στο project περισσότερα από 25 διεθνή βραβεία ως τώρα!

Η Εθελοντική αυτή παραγωγή αγκαλιάστηκε αμέσως. Πρόκειται για μία παραγωγή που στοχεύει στην προώθηση του Ελληνικού πνεύματος και την ανάδειξη σημείων πολιτιστικής αλλά και φυσικής κληρονομιάς της Ελλάδας, παγκόσμια. «Παίρνουμε το πιάνο μας και το μεταφέρουμε στα πιο απίστευτα μέρη, εκεί που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να στηθεί ένα πιάνο, και δημιουργούμε ένα μοναδικό μουσικό προωθητικό video!», λένε οι δημιουργοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης