Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Μεταφέρει στη σκηνή το παραμύθι της Ξένιας Καλογεροπούλου «Αγγελίνα»

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Μεταφέρει στη σκηνή το παραμύθι της Ξένιας Καλογεροπούλου «Αγγελίνα»

Μια ιστορία για τη μεγάλη δύναμη της αγάπης

Agelina_-_paidiki_papastasi
Το υπέροχο παραμύθι της Ξένιας Καλογεροπούλου «Αγγελίνα», που περνά το δυνατό μήνυμα πως η αληθινή αγάπη δε γνωρίζει όρια, ανεβάζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 18 Φεβρουαρίου.

Η Αγγελίνα ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με το μπαμπά της, που είναι φούρναρης και της έμαθε να φτιάχνει ψωμάκια και τσουρεκάκια. Η Αγγελίνα ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικο που να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό, παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά! Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Τότε η Αγγελίνα ξεκινά ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της. Αφήνει πίσω της όλα όσα γνωρίζει και με οδηγό την τόλμη και την επιμονή της αναζητά τον αλλιώτικο άντρα που ζύμωσε.

Η Αγγελίνα είναι μια ηρωίδα αλλιώτικη, με ακλόνητη θέληση και απαράμιλλη γενναιότητα που κανένα εμπόδιο, δεν τη σταματά προκειμένου να ξαναβρεί τον αγαπημένο της. Μια συναρπαστική ιστορία που μιλά, για την αξία και τη δύναμη της αγάπης, την εσωτερική δύναμη του ανθρώπου, την περιπέτεια και τον προορισμό.

Η παράσταση έχει σχεδιαστεί για τρεις ηθοποιούς και βασίζεται στο αφηγηματικό θέατρο. Ακολουθεί τη μεικτή αυτή τεχνική όπου περιλαμβάνει αφήγηση, δράση και χρήση σκηνικών αντικειμένων. Τα σκηνικά αντικείμενα δημιουργούν όλες τις εικόνες του παραμυθιού και ξεδιπλώνεται η ατμόσφαιρα της κάθε σκηνής. Ενώ η πρωτότυπη μουσική αγκαλιάζει την παράσταση.

Τη διασκευή του κειμένου έχει κάνει η Άνδρη Θεοδότου, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Δεγαΐτης, η Μάρω Θεοδωράκη συνθέτει την πρωτότυπη μουσική και η Αγγελική Φράγκου βρίσκεται στην καλλιτεχνική επιμέλεια. Παίζουν οι ηθοποιοί Αγγελική Φράγκου, Θωμάς Τσακνάκης και Γαλάτεια Μαρκαντώνη.

Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί εργαστήριο παιχνιδιού που περιλαμβάνει θεατρικά και κινητικά παιχνίδια. Στη συνέχεια πραγματοποιείται εικαστικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν σε ζωγραφιές όσα τους έκαναν εντύπωση. Οι δημιουργίες τους θα συναπαρτίσουν μια έκθεση φτιαγμένη από τους μικρούς μας θεατές.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
18, 25 Φεβρουαρίου
3, 10, 17, 24, 31 Μαρτίου
7, 14, 21, 28 Απριλίου
Κλείσιμο
στις 15:00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε σε φυλακή της Ρωσίας

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν τρία παιδιά: Αυτό είναι το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που δημοσίευσε αγγελία γάμου στην Ελλάδα

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Δείτε τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο έχασε το χάλκινο η εθνική γυναικών στο πόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης