Ντάλτον Χάρρις: Από τον θρίαμβο στο X-Factor, ένα βήμα πριν την αυτοκτονία - Η φωτογραφία με άντρα και οι απειλές

Ντάλτον Χάρρις: Από τον θρίαμβο στο X-Factor, ένα βήμα πριν την αυτοκτονία - Η φωτογραφία με άντρα και οι απειλές

Πώς έφτασε να πάθει νευρικό κλονισμό

dalton-harris
Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Ντάλτον Χάρρις έγινε ο πρώτος αλλοδαπός και μαύρος άνδρας που κέρδισε το X-Factor στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα δισκογραφικό συμβόλαιο που υποσχόταν να του αλλάξει τη ζωή διά παντός.

Χαρτογραφώντας μια εντυπωσιακή άνοδο, ο Ντάλτον ξεκινάει να ζει μια πολυτελή ζωή στο Λονδίνο, παρουσιάζει το πρώτο του single στη βρετανική τηλεόραση μπροστά σε 1,7 εκατομμύρια θεατές και, κρυφά, ερωτεύεται το νέο του σύντροφο.

Όμως, τότε είναι που κυκλοφορεί μια φωτογραφία του στην αγκαλιά ενός άλλου άνδρα.
dalton12


Αρχίζει να δέχεται ομοφοβικές απειλές για τη ζωή του από τους ανθρώπους πίσω στην Τζαμάικα, ένα έθνος με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ στον κόσμο.

Καθώς τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαθηλώνονται με μίσος, το single του Ντάλτον πιάνει πάτο και o ίδιος παθαίνει νευρικό κλονισμό. Στοιχειωμένος από τα τραύματα του παρελθόντος και την προκατάληψη του παρόντος, ο Ντάλτον φτάνει στα πρόθυρα αυτοκτονίας, δύο χρόνια μετά από τη νίκη του στο X-Factor.

Dalton's Dream


Γυρισμένη σε διάρκεια τριών ετών, η ταινία Dalton' s Dream των Kim Longinotto και Franky Murray Brown που θα προβληθεί στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ) ακολουθεί τον εικοσιτετράχρονο Ντάλτον καθώς ταξιδεύει από τη Τζαμάικα στο Λονδίνο για να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία ζωής, ενώ ταυτόχρονα παλεύει με ψυχικά τραύματα από την παιδική του ηλικία και φήμες περί ομοφυλοφιλίας.
Dalton's Dream  Teaser clip


Πρόκειται για μια ταινία ενηλικίωσης για ένα νεαρό άνδρα που ψάχνει την αγάπη και την αποδοχή, επιδεικνύοντας αναπάντεχο κουράγιο και πίστη παρά την απίστευτη προκατάληψη που αντιμετώπισε. Είναι μία συναρπαστική ιστορία και μια πανηγυρική γιορτή της μουσικής υπεροχής, από το γκόσπελ και τη ρέγκε της αγροτικής Τζαμάικα μέχρι και την αστική ποπ του πολυπολιτισμικού Λονδίνου.


DALTONS_DREAM_3
Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ) θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου 2024, παρουσιάζοντας μια επιλογή από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο. Η θεματολογία για ακόμη μια φορά θα είναι πλούσια, θίγοντας σημαντικά ζητήματα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης