Αναζητώντας την ταυτότητα: Οι οντισιόν νέων τρανς καλλιτεχνών στην Πολωνία

Αναζητώντας την ταυτότητα: Οι οντισιόν νέων τρανς καλλιτεχνών στην Πολωνία

Το ντοκιμαντέρ «We Are Perfect» θα προβληθεί στο 26ο Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

We_Are_Perfect-Marek_Kozakiewicz
Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ) θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου 2024, παρουσιάζοντας μια επιλογή από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο. 

Η θεματολογία για ακόμη μια φορά θα είναι πλούσια, θίγοντας σημαντικά ζητήματα. Ανάμεσα στις ιστορίες που θα ειπωθούν, θα παρακολουθήσουμε τις προκλήσεις μιας ομάδας νεαρών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στο «We Are Perfect» από την Πολωνία, σε σκηνοθεσία του Marek Kozakiewicz.
WE_ARE_PERFECT_1
Alin Szewczyk
Στην υπόθεση του ντοκιμαντέρ, με αφορμή τις τελικές οντισιόν νεαρών τρανς αγοριών και non-binary ατόμων για ταινία του Netflix που θα πρόκειται να γυριστεί στην Πολωνία, ο σκηνοθέτης εστιάζει στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε μια χώρα διαβόητα εχθρική ως προς τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ψηλά στη λίστα των υποψηφίων για τον πρωταγωνιστικό ρόλο –τον πρώτο που θα υποδυθεί τρανς ή non-binary άτομο σε πολωνική παραγωγή– φιγουράρει το Alin Szewczyk. Μαζί του γνωρίζουμε την καθημερινότητά πολλών ακόμη υποψηφίων που συμμετέχουν στις οντισιόν, κάποια εκ των οποίων βρίσκονται στη διαδικασία της φυλομετάβασής τους. Όλα τους, ωστόσο, βιώνουν μια διασχιστική πραγματικότητα: από τη μία ανοίγεται η προοπτική μιας μοναδικής ευκαιρίας που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα ζητούμενα της ορατότητας και των ίσων δικαιωμάτων.

Από την άλλη ισχυροποιείται ένας ισχυρός ακροδεξιός, εθνικιστικός, θρησκόληπτος πόλος που βρυχάται όλο και πιο δυνατά, απειλώντας να βυθίσει την Πολωνία στο σκοτάδι. Η σύγκρουση δύο κόσμων, και μάλιστα η αντιπαράθεσή τους στο δρόμο, προκαλεί ανατριχίλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα και για το ενδεχόμενο της αιμομιξίας στην οικογένεια των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία

Με κονβόι 4 οχημάτων τη νύχτα μπορεί να μεταφέρθηκε η σορός του Ναβάλνι - Ακόμα δεν αφήνουν να τον δουν οι δικοί του

Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες, δεν πρέπει να αγνοούνται όργανα και καταστατικό, λέει ο Θεοχαρόπουλος για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη
WE_ARE_PERFECT_2
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης