Αυτοψία της Λίνας Μενδώνη στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης

Αυτοψία της Λίνας Μενδώνη στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης

Σε ποια άλλα μνημεία των Σερρών πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστσης

Amfipoli
Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και στα έργα που εκτελούνται στον Τύμβο Καστά πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά τη διάρκειας της επίσκεψή της στις Σέρρες. Σύμφωνα με την ίδια οι εργασίες συντήρησης και προστασίας Θα ολοκληρωθούν εντός των αναθεωρημένων χρονοδιαγραμμάτων, που ετέθησαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της οποίας χρηματοδοτούνται με 1.800.000 ευρώ, ενώ το ΥΠΠΟ διαθέτει συμπληρωματικά 400.000 ευρώ από εθνικούς πόρους.
Mendoni_-_Amfipoli
«Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, του 2022, που έπληξαν την περιοχή και τον Τύμβο Καστά, η αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης του ΥΠΠΟ έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη θωράκιση του μνημείου. Παράλληλα, ωριμάζουν από το Υπουργείο Πολιτισμού οι μελέτες για την ανάδειξη του μνημείου και τη δημιουργία των αναγκαίων μουσειακών υποδομών και των έργων εξυπηρέτησης των επισκεπτών, ώστε η υλοποίηση των έργων να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027» δήλωσε.

Επιπλέον, η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία την Ξύλινη Γέφυρα της Αμφίπολης, στο σημαντικό τεχνικό έργο του 5ου αι. π.Χ, που εκτελείται από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων. Είναι στο πλαίσιο των έργων, με χρηματοδότηση 1.200.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, που εκτελεί το ΥΠΠΟ σε όλη την επικράτεια. Το έργο εξελίσσεται απολύτως ικανοποιητικά και ολοκληρώνεται στο τέλος του 2025.

Η επίσκεψη εργασίας περιελάμβανε επίσης αυτοψίες της υπουργού Πολιτισμού στα Τζαμιά Μεχμέτ Μπέη (Αγιά Σοφιά) και Μουσταφά Μπέη, δύο σημαντικά μνημεία της πόλης, η προστασία και ανάδειξη των οποίων έχει ήδη προγραμματιστεί και στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου, του 13ου αι. όπου εξελίσσεται ένα μείζον αναστηλωτικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας η οποία, το 2010, είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι βρέθηκε νεκρός ο 50χρονος μουσικός στα Εξάρχεια

Νέο βίντεο από το σημείο της εκτέλεσης του Γιαλιά στη Μάνδρα – Οι συγκλονιστικοί διάλογοι των αστυνομικών


Έρχονται βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή - Πότε επηρεάζεται η Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης