Έλενα Λεώνη: Το πλούσιο βιογραφικό και οι συνεργασίες με Μποφίλιου και Σάττι

Έλενα Λεώνη: Το πλούσιο βιογραφικό και οι συνεργασίες με Μποφίλιου και Σάττι

Εικονογράφος βιβλίων, γλύπτρια, μουσικός, ερμηνεύτρια και ηθοποιός, δεν σταματά να εκφράζεται μέσα από τις τέχνες και να κατακτά ηχηρές συνεργασίες και το ενθουσιώδες κοινό της - Το νέο της τραγούδι «Ελα» είναι όλα όσα αντιπροσωπεύει

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
elena-arthrou
Το περασμένο καλοκαίρι η Ελενα Λεώνη ξεχώρισε στο πλάι της Μαρίνας Σάττι και της Νατάσσας Μποφίλιου, σε μια συναρπαστική περιοδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τις τελευταίες μέρες έχει έναν ακόμα λόγο για να είναι χαρούμενη καθώς κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό τραγούδι με τίτλο «Ελα».
'Έλενα Λεώνη- Έλα (Elena Leoni- Ela)
Πρόκειται για μία ακόμα κατάκτηση μέσα σε ένα βιογραφικό που ζαλίζει: εικονογράφος παιδικών βιβλίων και μυθιστορημάτων, γλύπτρια, μουσικός, τραγουδίστρια, ηθοποιός. «Για μένα όλα αυτά είναι ένα μόνο πράγμα: έκφραση. Η ενασχόλησή μου με διαφορετικές μορφές της τέχνης δεν ήταν κάτι που έπρεπε να καταφέρω, αλλά κάτι που μου προέκυπτε πάντα φυσικά. Είναι ο τρόπος μου να μοιράζομαι ό,τι με απασχολεί.
Κλείσιμο

Απλώς σπουδάζοντας σε διαφορετικούς τομείς στην τέχνη, όπως γλυπτική ή τραγούδι, κατάφερα να εμπλουτίσω την “εργαλειοθήκη” μου ώστε να μπορώ να διαλέγω κάθε φορά το “εργαλείο” που νιώθω ότι θα με βοηθήσει να επικοινωνήσω αυτό που θέλω πιο άμεσα», μου λέει.

elena
Body Versace Jeans Couture και φούστα PatBo, Attica
Η Ελενα μεγάλωσε στο Αίγιο, σε μια οικογένεια όπου η τέχνη κατείχε σημαντικό ρόλο. Ο πατέρας της, Σάκης Παπαδημητρίου, συνθέτης, και η μητέρα της Μαρία Παναγιωτακοπούλου, συγγραφέας, φιλόλογοι και οι δύο, καλλιεργούσαν το πνευματικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον για εκείνη και την αδερφή της, την Ασπα, επίσης μουσικό. «Σπουδαίοι καλλιτέχνες έρχονταν στο σπίτι μας για πρόβες. Θυμάμαι να τραγουδώ 6 ετών στην αγκαλιά του Χρόνη Αηδονίδη και της Δόμνας Σαμίου και βλέποντας τώρα τις φωτογραφίες σκέφτομαι τι τεράστια τιμή ήταν να συναντήσω αυτούς τους θρύλους σε τόσο μικρή ηλικία. Ο πατέρας μου σίγουρα μας ενέπνευσε το πάθος για τη μουσική, ποτέ όμως δεν μας επέβαλε να ασχοληθούμε με αυτήν. Νιώθω όμως πολύ τυχερή που μεγάλωσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου δεν χρειάστηκε στιγμή να υπερασπιστώ ότι η τέχνη μπορεί να είναι “πραγματικό” επάγγελμα».

Τη ρωτώ για την περιοδεία με τις υπέροχες Μαρίνα Σάττι και Νατάσσα Μποφίλιου. «Είναι τεράστια τιμή το γεγονός ότι έχω βρεθεί στο πλάι δύο τόσο σπουδαίων καλλιτεχνών - και μάλιστα γυναικών. Με τη Μαρίνα συνεργάζομαι οκτώ χρόνια τώρα, κάτι που μου άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή. Είναι μια σπουδαία καλλιτέχνις με όραμα, πείσμα και αποφασιστικότητα να καταφέρει ό,τι βάλει στο μυαλό της.

Και το κάνει! Τη θυμάμαι, από τις αρχές ακόμα, να μπαίνει στις πρόβες και να λέει: “Σε έναν χρόνο από τώρα θα έχουμε πετύχει το τάδε” -σε εμάς αυτό φάνταζε ένα πολύ μακρινό σενάριο- και έναν χρόνο μετά να λέει: “Σας τα ’λεγα”. Στη Νατάσσα, πέρα από το καλλιτεχνικό εκτόπισμα, εκτιμώ αφάνταστα την ικανότητά της να δημιουργεί οικογένειες πάνω και κάτω από τη σκηνή. Η σύνδεση που έχει με το κοινό της θεωρώ ότι είναι κάτι το μοναδικό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είναι ένας απίστευτα γενναιόδωρος άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα», λέει ενθουσιασμένη.

Οσο για τη viral διασκευή και βίντεο που έκανε η Ελενα στον «Ξένο» του Φοίβου Δεληβοριά, «δημιουργήθηκε την περίοδο της πρώτης καραντίνας μέσα από μια ανάγκη μου να σχολιάσω αυτή τη νέα πραγματικότητα. Βρήκα τους στίχους του “Ξένου” πολύ ταιριαστούς. Και καθώς παίζω άρπα, τσέλο και τραγουδάω, σκεφτήκαμε με τον σκηνοθέτη του βίντεο Βαγγέλη Γιαλαμά να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι κάνω ντουέτο με τον εαυτό μου. Εμένα πραγματικά η μόνη μου αγωνία ήταν να αρέσει στον Φοίβο, με τον οποίο είχα συνεργαστεί ως μέλος της ομάδας της Μαρίνας Σάττι. Τα πρώτα του σχόλια, θυμάμαι, ήταν πολύ όμορφα και μου είχαν δώσει τεράστια δύναμη».

Σήμερα, το δικό της τραγούδι «Ελα» αποτελεί ένα κάλεσμα από τη φύση προς τον άνθρωπο προκειμένου να αναθεωρήσει τη σχέση του με αυτή. Αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική δημιουργία της Ελενας Λεώνη, αφού υπογράφει στίχους, μουσική, ενορχήστρωση, παίζει τσέλο, τραγουδά και υπογράφει το κόνσεπτ και κάποια σημεία στη σκηνοθεσία του βιντεοκλίπ. «Ας πούμε ότι αυτή είναι η πρώτη μου απόπειρα να συστήσω όσα περισσότερα κομμάτια του εαυτού μου γίνεται. Το “Ελα” δημιουργήθηκε επίσης στην καραντίνα. Εκεί συνειδητοποίησα πως οι άνθρωποι έχουμε εγκλωβιστεί στην αλαζονεία του σύγχρονου τρόπου ζωής, ξεχνώντας πόσο μικροί είμαστε απέναντι σε κάτι τόσο πανίσχυρο όσο η φύση. Χρειάζεται να ξανακοιτάξουμε ταπεινά γύρω μας το μεγαλείο των απλών πραγμάτων όπως είναι το κύμα και ο άνεμος».

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει δύο ακόμα singles τα οποία θέλει να κυκλοφορήσουν σύντομα μαζί με βίντεο, αφού η εικόνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής της. Παράλληλα, οργανώνει live εμφανίσεις στην Αθήνα με την μπάντα της, όπου εκτός από κάποια δικά της κομμάτια θα παρουσιάσουν και πολύ γνωστά αγαπημένα τραγούδια του λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου, τα οποία έχουν μπλέξει με σύγχρονη ποπ.

Μέσα σε όλα αυτά, τα καταφέρνει πολύ καλά και ως συνιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του δημιουργικού των εκδόσεων Ηδύφωνο. «Είναι υπόθεση οικογενειακή, και μάλιστα γυναικεία. Οι εκδόσεις Ηδύφωνο ξεκίνησαν το 2012 με υπεύθυνη τη μητέρα μου, η οποία άναψε τη σπίθα, κι εγώ μαζί με την αδερφή μου την ακολουθήσαμε σ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου όπου μέχρι σήμερα έχουμε νιώσει μεγάλες χαρές και συγκινήσεις. Κάθε βιβλίο που εκδίδεται είναι μια γέννα κι εμείς υπεύθυνες για το πνευματικό παιδί του κάθε συγγραφέα», καταλήγει, κι εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι: Μα καλά, πόσες ώρες έχει η δική της μέρα;

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Συγγρού: Νεκρός αναβάτης μοτοσικλέτας, τραυματίας η συνεπιβάτης - Η μηχανή τους πήρε φωτιά


Ταυτόχρονα σε υπουργικό και Ιερά Σύνοδο ο γάμος ομοφύλων - «Βελούδινη» προσέγγιση της κυβέρνησης στην εκκλησία

Από τα 23αρια σήμερα, σε βουτιά έως και 10 βαθμούς αύριο - Πού θα χιονίσει και πότε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης