Παρουσιάστηκε στην Ουάσιγκτον η ποιητική συλλογή του Γιώργου Παυλάκη

Παρουσιάστηκε στην Ουάσιγκτον η ποιητική συλλογή του Γιώργου Παυλάκη

Ο διακεκριμένος γιατρός- ερευνητής που έγινε ευρύτατα γνωστός στην Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας, εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Περασμένα παραμύθια»

paulakis
Ο Γιώργος Παυλάκης εργάζεται 40 χρόνια πάνω στην ιατρική έρευνα σε Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από την έντονη τηλεοπτική και ραδιοφωνική του παρουσία την περίοδο της πανδημίας του COVID 19, για να ενημερώνει τους Ελληνες για την σημασία των εμβολίων στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό που δεν ήταν ιδιαίτερο γνωστό είνια ότι γράφει ποίηση. Φέτος, που συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, επέλεξε να εκδώσει την ποιητική του συλλογή. Ο ίδιος, ως φοιτητής της Ιατρικής, ήταν στην πρώτη γραμμή στο Πολυτεχνείο, παρέχοντας πρώτες βοήθειες σε τραυματίες φοιτητές και πολίτες.

       Τα "Περασμένα Παραμύθια", όπως ονόμασε την συλλογή του, αποκάλυψαν όχι μόνο το ποιητικό ταλέντο του Γιώργου Παυλάκη, αλλά και τη μεγάλη ευαισθησία και αγάπη του για τον συνάνθρωπο, την Ελλάδα και την Κύπρο. Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του ιατρού-ερευνητή έγινε στην αίθουσα του Ελληνικού Κέντρου στην Μπεθέσντα του Μέριλαντ. Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Γιαμάνης, εισηγητής ο Νίκος Πατρώνας και στο πάνελ συμμετείχαν: ο Γιώργος Παυλάκης, ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, η Μαγδαληνή Κανταρτζή και η Βλασία Βασικέρη. Επισημαίνεται επισης η εμφάνιση της Αλεξάνδρας Στέλλα, της 9χρονης καλλιτέχνιδας που εικονογραφησε τις πρόχειρες αγγλικές μεταφράσεις μερικων ποιημάτων του για το αγγλόφωνο κοινό.

      Η παρουσίαση, την οποία διοργάνωσε ο «Κύκλος/Προμηθέας», μεταδόθηκε συγχρόνως διαδικτυακά μέσω zoom, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς φίλους να την παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση που ακολούθησε. Δείτε εδώ. Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων στην εκδήλωση διατέθηκαν στο Ελληνικό Κέντρο της Ουάσιγκτον. Η ποιητική συλλογή του Παυλάκη πρωτοπαρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα στο βιβλιοπωλείο "Ιανός" στην Αθήνα και απέσπασε θετικές κριτικες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης