Banksy: Έκλεψαν έργο του καλλιτέχνη σε λιγότερο από μία ώρα μετά τα αποκαλυπτήριά του στο νότιο Λονδίνο - Δείτε βίντεο

Banksy: Έκλεψαν έργο του καλλιτέχνη σε λιγότερο από μία ώρα μετά τα αποκαλυπτήριά του στο νότιο Λονδίνο - Δείτε βίντεο

Το έργο δείχνει τρία αεροσκάφη σε πινακίδα στάσης στο Πέκαμ – Η γνησιότητά του επιβεβαιώθηκε από τον μυστηριώδη καλλιτέχνη

banksy-arthrou
Ούτε μία ώρα δεν παρέμεινε στη θέση του ένα έργο τέχνης του διάσημου και μυστηριώδους καλλιτέχνη Banksy, μετά την επιβεβαίωσή του ότι είναι αυθεντικό και εγκατεστημένο από τον ίδιο.

Το έργο είχε εγκατασταθεί στη διασταύρωση των οδών Southampton Way και Commercial Way στο Πέκαμ, μία πολύ ανερχόμενη γειτονιά στο νότιο Λονδίνο και έδειχνε μία πινακίδα με STOP που είχε καλυφθεί με τρία αεροσκάφη, που λέγεται ότι μοιάζουν με στρατιωτικά drone.



Ο Banksy ανάρτησε φωτογραφίες του έργου στο Instagram, επιβεβαιώνοντας κατά τον προσφιλή του τρόπο στη γνησιότητά του. Στις 12:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 14:30), δύο άνδρες εθεάθησαν να κατεβάζουν το έργο. Ο καλλιτέχνης δεν είχε καμία σχέση με την κίνηση.

New Banksy artwork stolen from south London street


Τα αεροσκάφη που είχαν καλύψει την πινακίδα με το STOP έμοιαζαν με εκείνα από το έργο Civilian Drone Strike, του ίδιου καλλιτέχνη, το 2017, το οποίο έδειχνε τρία drone να βομβαρδίζουν ένα παιδικό σχέδιο ενός σπιτιού. Το έργο είχε δημοπρατηθεί στο Art The Arms Fair και συγκέντρωσε 205.000 λίρες που διατέθηκαν στις οργανώσεις Reprieve και Campaign Against Arms Trade.


Κλείσιμο
banksy_1
banksy_2


Εγκατέστησε κι άλλο έργο στο Κεντ

Πλην του συγκεκριμένου έργου, ο καλλιτέχνης εγκατέστησε φέτος το «Valentine's Day Mascara», μια τοιχογραφία 3,8 τόνων, η οποία εμφανίστηκε στην πλευρά ενός σπιτιού στο Margate του Κεντ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η τοιχογραφία έδειχνε μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 με πρησμένο μάτι και χαμένο δόντι, η οποία φορούσε ποδιά και κίτρινα γάντια πλυσίματος και πετούσε έναν άνδρα σε έναν καταψύκτη.



Τον Σεπτέμβριο, τοποθετήθηκε στο φουαγιέ της έκθεσης Art of Banksy στην Regent Street, στο κέντρο του Λονδίνου, όπου μπορεί κανείς να το δει δωρεάν.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα όπως το «Κορίτσι με το Μπαλόνι» αλλά και σε πρόσφατα έργα, που αφορούν στον πόλεμο στην Ουκρανία.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο 24χρονος στην Πράγα έψαχνε αίθουσα-αίθουσα τα θύματά του - Τι έγραφε στο ημερολόγιό του πριν το μακελειό

Μετά από 6 χρόνια εξαφάνισης, ο έφηβος Άλεξ Μπάτι αποκαλύπτει γιατί το έσκασε από τη μητέρα του που τον απήγαγε

Σάλος στη Ρωσία για «σχεδόν γυμνό» πάρτι στη Μόσχα ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης