Νέο βραβείο για την Πολίτική Κουζίνα

Νέο βραβείο για την Πολίτική Κουζίνα

Εννέα χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στις κινηματογραφικές αίθουσες, η «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό και να συγκεντρώνει διακρίσεις....

Νέο βραβείο για την Πολίτική Κουζίνα
Εννέα χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στις κινηματογραφικές αίθουσες, η «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό και να συγκεντρώνει διακρίσεις.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στο Πόγραδετς της Αλβανίας.

Στο Φεστιβάλ συνδυάστηκε η προβολή ταινιών από την Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κόσοβο, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία και ΠΓΔΜ με αφιερώματα στην τοπική κουζίνα των χωρών αυτών.

Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης παραβρέθηκε στο Πόγραδετς μετά από πρόσκληση και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα, προκειμένου να μετάσχει στις εκδηλώσεις της ταινίας και παράλληλα, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους της αλβανικής κινηματογραφίας.

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείτο από ηθοποιούς, σκηνοθέτες και καθηγητές πανεπιστημίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης