Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»: Φιλοξενεί τη διάσημη όπερα του Χαίντελ «Σεμέλη»

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»: Φιλοξενεί τη διάσημη όπερα του Χαίντελ «Σεμέλη»

Σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου

Semeli_-_opera
Η αριστουργηματική όπερα του Χαίντελ «Σεμέλη» θα παρουσιαστεί στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» στις 3, 4, 8, 10 Νοεμβρίου στις 19.00 με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία Δωματίου Αθηνών. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή του νέου Ολύμπια, σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, παγκοσμίως καταξιωμένου γνώστη της μουσικής του Χαίντελ και καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Handel του Γκέτινγκεν.

Το έργο αφηγείται την ιστορία της Σεμέλης, μιας ακόμη θνητής που ερωτεύεται ο Δίας μέσα από ένα έργο σπάνιο, με έντονα κωμικό χαρακτήρα, που ανεβαίνει με σύγχρονη ματιά και μια εντυπωσιακή διανομή από διεθνείς τραγουδιστές με ειδίκευση στην παλαιά μουσική, μεταξύ των οποίων το νέο αστέρι της μπαρόκ σκηνής, η Ελβετή σοπράνο Marie Lys.

Η ελληνική μυθολογία είχε βρεθεί στο επίκεντρο του αφιερώματος «Hellas!» κι έτσι η «Σεμέλη» παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2023 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Handel του Γκέτινγκεν (Γερμανία), με το οποίο συνεργάζονται ο Δήμος Αθηναίων και το Θέατρο Ολύμπια. Μετά την πρεμιέρα στο Γκέτινγκεν τον Μάιο του 2023, η όπερα ανεβαίνει στη σκηνή του Ολύμπια, σε μια άκρως διασκεδαστική σκηνοθεσία του διεθνούς ακτινοβολίας Γιώργου Πέτρου, που τονίζει τα κωμικά, όσο και τα δραματικά στοιχεία της πλοκής ενός μουσικού δράματος βασισμένου στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου, που ο ίδιος ο συνθέτης χαρακτηρίζει ως «κοσμικό ορατόριο».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια, Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου Μαρία Κάλλας, Olivier Descotes σημειώνει: «Η "Σεμέλη" είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή του νέου Ολύμπια, σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, παγκοσμίως καταξιωμένου γνώστη της μουσικής του Handel και καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Handel του Göttingen. Πρόκειται για ένα έργο σπάνιο, με έντονα κωμικό χαρακτήρα, που ανεβαίνει με σύγχρονη ματιά και μια εντυπωσιακή διανομή από διεθνείς τραγουδιστές με ειδίκευση στην παλαιά μουσική, όπως η ελβετή σοπράνο Marie Lys και ο βρετανός τενόρος Jeremy Ovenden».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Γιώργος Πέτρου συμπληρώνει: «Μετά από την υπέροχη εμπειρία 5 παραστάσεων στο ιστορικό διεθνές φεστιβάλ Χέντελ του Γκέτινγκεν, είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα της "Σεμέλης" ξανασμίγει στην Αθήνα, στο θέατρο Ολύμπια. Η Σεμέλη επιστρέφει στην χώρα της με ένα λαμπρό διεθνές καστ και σημαντικές περγαμηνές του διεθνούς Τύπου. Με μεγάλη ανυπομονησία επίσης, περιμένω να ξαναδουλέψω με την ατρόμητη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που εχει να αντιμετωπίσει ένα από τα δυσκολότερα έργα του 18ου αι. Ελπίζουμε αυτό το αριστούργημα του Χαίντελ να χαρίσει δυνατές συγκινήσεις στο αθηναϊκό κοινό μέσα από αυτό το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μπαρόκ όπερας».

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης